Ziua Naţională: Accesul persoanelor este permis fără Certificat Verde, în afara zonelor oficiale delimitate

Ziua Naţională: Accesul persoanelor este permis fără Certificat Verde, în afara zonelor oficiale delimitate

Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea Certificat Verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, miercuri, începând cu ora 9,00 şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

Potrivit Biroului de presă al Jandarmeriei Capitalei, participanţii pot veni în Zona principală - pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau dinspre Piaţa Charles de Gaulle (cu restricţii), pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu acces în şoseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Şonţu şi strada Uruguay, sau în Zona secundară (cu restricţii) - dinspre Piaţa Presei Libere, pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare.

"Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2", arată sursa citată.

Parada militară va începe la ora 11,00, iar defilarea se va realiza pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea ceremoniei cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"De asemenea, menţionăm faptul că va exista o expoziţie de tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta va fi organizată în zona oficială, unde publicul va avea acces doar după terminarea paradei militare", menţionează sursa citată.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti recomandă persoanelor care vor asista la această activitate să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură şi să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie sanitară recomandate de autorităţi.

"Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora", precizează Jandarmeria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /