Ziua Porților Deschise la metroul din Drumul Taberei va avea loc duminică, 27 noiembrie 2016

Ziua Porților Deschise la metroul din Drumul Taberei va avea loc duminică, 27 noiembrie 2016

Ziua Porților Deschise la noile stații de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 și Orizont de pe Magistrala 5 va avea loc duminică, 27 noiembrie 2016, a anunțat Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a participat sâmbătă, 19 noiembrie , la un eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea în exploatare a metroului. Acesta a anunțat că bucureștenii vor putea să vadă duminică noile stații de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 și Orizont de pe Magistrala 5, tronson care urmează să fie dat în funcțiune în semestrul doi al anului viitor.

Proiectul "Linia de metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiței" se încadrează în Programul Operațional Sectorial — Transport, Axa prioritară 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport și în Domeniul major de intervenție 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare naționale și a serviciilor pentru călători.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri și va număra zece stații: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Valea Argeșului și Râul Doamnei.

Proiectul prevede ca, până în anul 2017, să fie pusă în funcțiune Secțiunea 1, cuprinsă între Râul Doamnei și Eroilor, până în 2023 Secțiunea 2 (Eroilor — Piața Iancului), iar până în 2028 Secțiunea 3 (Piața Iancului — Pantelimon).

Valoarea lucrărilor pe secțiunea Râul Doamnei — Eroilor este estimată la 570 milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”