Ziua și atacul la Mircea Lucescu. Antrenorul, distrus de propriul jucător: „Am pierdut 7 ani din carieră cu el"

Ziua și atacul la Mircea Lucescu. Antrenorul, distrus de propriul jucător: „Am pierdut 7 ani din carieră cu el"

Fostul internațional ucrainean Andriy Pyatov (39 de ani) a fost portarul lui Șahtior Donețk în perioada ianuarie 2007 - iulie 2023, din care 7 a fost antrenat de Mircea Lucescu. Sub comanda românului, Pyatov a strâns peste 300 de meciuri la gruparea din țara vecină, a cucerit 28 de trofee în total, iar în sezonul 2008/2009 a câștigat Cupa UEFA.

Mircea Lucescu a activat 7 ani la Șahtior Donețk. Foto Arhivă Adevărul

Cu toate acestea, Andriy Pyatov a lansat un atac de violență extremă la adresa tehnicianului român, în presa din Ucraina. Jucătorul care s-a retras anul trecut și imediat a devenit antrenor de portari la Șahtior, l-a pus la zid pe Mircea Lucescu, susținând că a pierdut șapte ani din carieră sub comanda sa.

Îi reproșează lui Lucescu că dădea vina pe jucători

În ciuda numeroaselor succese sub comanda lui Mircea Lucescu, Pyatov susține acum că nu s-a bucurat deloc de colaborarea cu tehnicianul român. Fostul portar îi reproșează lui "Il Luce" era impulsiv, dădea vina pe jucători și nu discuta personal cu levii săi pentru a le explica greșelile din timpul jocurilor.

Andryi Pyatov, gafeurul de serviciu al lui Șahtior Donețk. Foto Facebook

Andryi Pyatov, gafeurul de serviciu al lui Șahtior Donețk. Foto Facebook

"Nu am avut un antrenor de portari. Era Marian Ioniță, dar era atât de... să fiu sincer, cred că am pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Lucescu. Am jucat, dar am făcut-o exclusiv datorită experienței dobândite în urma meciurilor. Nu exista o analiză după meciuri, nu exista o analiză a greșelilor mele, nu existau sfaturi sau ajutor psihologic. Lucescu vorbea cu toată lumea și spunea simplu: 'Tu ești vinovat!', însă fără să analizeze momentul. Poate că aș fi vrut să spun ceva, dar el era antrenor principal, ce puteam să fac?

L-a criticat excesiv

Îmi aduc aminte de un meci contra lui Chelsea (n.r - Chelsea - Șahtior 3-2, grupele UCL, sezonul 2012/2013), când am ieșit din poartă, iar Oscar a marcat de la mare distanță. Lucescu m-a criticat atât de mult încât am ieșit public și am spus că eu sunt vinovat pentru înfrângere. E foarte ușor să pui toată vina asupra portarului, însă putea să o facă altfel.

De exemplu, eu nu pot să le fac asta portarilor mei. Din contră, îi susțin. Până la urmă, așa e fotbalul. Dacă nu ar fi existat greșeli, toate meciurile s-ar încheia 0-0 și n-ar mai merge nimeni la stadion", a spus Andriy Pyatov, pentru Sport Arena, citat de presa din Ucraina.

În mintea suporterilor români, portarul din acea vreme al lui Șahtior a rămas ca unul dintre marii gafeuri ai acelor timpuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...