Zvon.../Ce ar fi cerut PSD la întâlnirea cu PNL

Zvon.../Ce ar fi cerut PSD la întâlnirea cu PNL

PSD a cerut jumătate din ministere la negocierile de marți seara de la Vila Lac, între care finanțe, transporturi și interne, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la discuții. Potrivit acestora, PSD ar mai fi solicitat și Secretariatul General al Guvernului, o poziție cheie pentru controlul actelor normative din Guvern.

Pe de altă parte, surse din conducerea PSD au negat că ar fi cerut jumătate din ministere.

Negocierile au eșuat însă din cauza opoziției vehemente a președintelui PNL, Florin Cîțu, care a cerut în continuare sprijin pentru guvern minoritar, o variantă pe care PSD nu o susține.

Context

O întâlnire de taină a avut loc marți seară între delegații PNL și PSD la Vila Lac. Liberalii și social-democrații au încercat să negocieze timp de o oră susținerea unui guvern, au explicat surse politice pentru G4Media.

Întâlnirea a avut loc la 19:30, la mai puțin de o oră după ce PSD a trimis un comunicat oficial prin care anunță că dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente propuse de social-democrați, atunci și PSD se va alătura acestui demers.

Din delegație au făcut parte președintele PSD Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu, iar președintele PNL, Florin Cîțu, se află împreună cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Negocierile de la Vila Lac au eșuat rapid, iar PSD și PNL n-au ajuns la nicio concluzie, au mai declarat sursele G4Media.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro