Zvon...

Zvon...

Liderii PSD și PNL au renunțat la implementarea certificatului verde ca urmare a unor sondaje discutate în coaliției, care arătau că aproape 60% din români se opun vaccinării în general, susțin surse politice pentru ziare.com. Impunerea unui certificat verde obligatoriu la locul de muncă ar afecta electoral atât PSD, cât și PNL. Singurul politician care susține în continuare certificatul verde e ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, însă și acesta se supune ordinului de partid.

“Sunt mai multe sondaje comandate de PSD și de PNL care arată un procent covârșitor împotriva vaccinării: în jur de 60%. Cifra nu e chiar surprinzătoare, în condițiile în care avem doar 40% populație vaccinată după un an de zile, iar campania de vaccinare vedem că bate pasul pe loc. Alarmant este faptul că în urmă cu câteva luni, procentul celor care respingeau vaccinarea era undeva la 20%. S-a triplat între timp, deci mesajele antivaccinsm chiar au prins în societate”, susțin sursele citate.

Printre politicienii care s-au opus certificatului verde se numără și președintele Klaus Iohannis.


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Vâlcea, întrebat dacă mai poate fi aprobat certificatul verde până la finalul acestui an, că nu crede că se mai poate aproba, pentru că Parlamentul a intrat în vacanţă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că se doreşte o revitalizare a campaniei de vaccinare în România, pentru că până acum am avut o campanie de promovare a vaccinării şi mai puţin de informare privind vaccinarea. Ministrul afirmă că această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”