Zvonuri...

Zvonuri...

Liderul PNL Florin Cîțu și apropiații săi din conducerea partidului speră că generalul Nicolae Ciucă nu va trece de votul Parlamentului.

Prin urmare, președintele Klaus Iohannis va trebui să-l desemneze tot pe Florin Cîțu premier pentru a nu ajunge la anticipate, susțin surse liberale pentru Ziare.com.

Florin Cîțu i-a transmis lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, că trebuie să-și negocieze singur o majoritate parlamentară. Niciun lider PNL nu va negocia cu PSD învestirea guvernului Ciucă, susțin sursele citate.

În realitate, Florin Cîțu speră că PSD, pe fondul tensiunilor interne, nu va vota guvernul Ciucă. Marcel Ciolacu spunea la începutul crizei politice că PSD nu va vota un guvern minoritar PNL și că scopul social-democraților e să ajungă la anticipate. Teoretic, dacă Ciucă pică în Parlament, președintele Klaus Iohannis poate dizolva Parlamentul.

Însă Florin Cîțu mizează pe faptul că Iohannis nu va dizolva Parlamentul - pentru că nu e obligat de Constituție - și va veni cu a treia propunerea de premier. Cum PNL a acceptat până acum două propuneri de sacrificiu (Cioloș și Ciucă), Florin Cîțu crede că el, din postura de președinte al partidului, e îndreptățit să fie nominalizat din nou de Klaus Iohannis.

În continuare, Florin Cîțu crede că PSD nu-și dorește, de fapt, să ajungă la anticipate, pentru că, ulterior, singura soluție pentru o majoritate parlamentară este o alianță nedorită cu AUR. Prin urmare, liderii PNL speră că partidul condus de Marcel Ciolacu va vota în final un guvern minoritar cu Florin Cîțu în frunte. Însă e greu de crezut că PSD va ceda și-l va instala din nou pe Cîțu la Palatul Victoria.

Cu o seară înainte ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier, Florin Cîțu i-a cerut lui Klaus Iohannis să-l desemneze din nou pe el pentru a forma guvernul. Iohannis a refuzat, pe motiv că nu poate strânge o majoritate parlamentară. După ce Cîțu a insistat, președintele l-a refuzat scurt: “Nu se poate, Florine!”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa