Zvonuri...

Zvonuri...

Liderii social-democrați au cerut la negocierile cu PNL nu mai puțin de 9 ministere, susțin surse politice pentru Ziare.com.

PNL ar urma să aibă 7, iar UDMR 2, ca urmare a ponderii parlamentare. De asemenea, Marcel Ciolacu a cerut renegocierea PNRR.

PNL şi PSD au demarat oficial negocierile pentru formarea viitorului guvern comun marţi, 9 noiembrie, de la ora 13.00, la Palatul Parlamentului, conform unor surse politice.

Potrivit acestora, negocierile vor dura aproximativ două săptămâni, intenţia fiind ca în jurul datei de 1 decembrie noul guvern să fie învestit.

Echipa de negociere a PNL va fi formată din aceleaşi persoane: preşedintele partidului, cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general.

Decizia de a negocia cu PSD pentru formarea guvenului a fost luată luni seară, cu majoritate de voturi, de Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL. Potrivit unui comunicat de presă transmis ulterior de partid, principiile pe care liberalii le vor susţine, nefiind negociabile, sunt:

-Formarea unei majorităţi în jurul PNL, cu premier liberal.

-PNRR este un proiect naţional, asumat de România şi aprobat de Comisia Europeană.

-Stabilitatea macroeconomică a României, cu respectarea traiectoriei deficitului bugetar asumat faţă de Comisia Europeană.

-Nicio taxă mărită, iar statul va fi un partener onest al mediului de afaceri.

-Continuarea reformelor pe tema salarizării, a pensiilor, precum şi reforma administrativă.

-Realizarea reformelor asumate pe tema justiţiei şi închiderea MCV.

-Reforma statului.

-Menţinerea parcursului european şi euro-atlantic şi a parteneriatului strategic cu SUA.

”De asemenea, PNL va prezenta în cadrul acestor negocieri, decizia fermă că orice majoritate va trebui să respecte parteneriatul PNL cu preşedintele Klaus Iohannis”, au mai precizat liberalii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”