2% dintre români mănâncă în oraș zilnic (studiu)

Doar 2% dintre români mănâncă în oraș în fiecare zi iar cei mai mulți, aproximativ 20%, mănâncă o dată până la de trei ori pe săptămână mâncare gata preparată, conform unui studiu despre obiceiurile de consum de mâncare în afara casei, remis, joi, AGERPRES.

Cei tineri și foarte tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, sunt aceia care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din București și din orașele mari. Locuitorii Capitalei și cei din marile orașe sunt campioni la frecvența consumului de alimente în afara casei, cu un procent dublu față de ceilalți români.

Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, mănâncă chiar mai des de o dată pe zi în oraș, conform studiului efectuat de GfK România. Și tinerii, chiar dacă nu au deloc venit sau au un venit foarte mic, obișnuiesc să mănânce în mers cel puțin o dată pe zi.

Localurile cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui prăjit și cartofi prăjiți sunt preferate pentru cumpărarea de mâncare pentru a fi consumată 'în mers'. 50% dintre participanții la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni.

Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbați, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulți dintre clienții acestor locații au între 25-34 de ani.

Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei în topul preferințelor și au un public mai tânăr, pizza fiind consumată cu precădere de cei între 18 și 24 de ani. Pizzeriile sunt și opțiunea cea mai des întâlnită la persoanele cu venituri peste medie, în timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.

Patiseriile sunt la fel de populare ca și fast-food-urile în localitățile medii (între 50.000 și 200.000 de locuitori), în vreme ce pizzeriile sunt preferate în orașele mari, cu peste 200.000 de cetățeni, exceptând Capitala. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou