Bulgaria a trecut sub control subsidiarele băncilor grecești

Bulgaria a trecut sub control subsidiarele băncilor grecești

Subsidiarele din Bulgaria ale băncilor grecești sunt 'sub control' pentru a evita transferul de fonduri spre Grecia, a declarat, joi, ministrul bulgar al Economiei, Bozhidar Lukarski, transmite agenția bulgară BGNES. 'În acest moment nu există turbulențe în sistemul bancar. Băncile grecești sunt sub control, astfel că resursele financiare nu pot fi trimise în Grecia', a declarat Lukarski, care nu a oferit detalii cu privire la controalele la care sunt supuse băncile grecești.

Banca Națională a Bulgariei a refuzat să comenteze declarațiile ministrului Economiei, dar în ultima perioadă și-a întărit controalele asupra băncilor bulgare, urmărind posibile efecte secundare apărute ca urmare a crizei datoriilor Greciei.

Primele patru mari bănci grecești (Piraeus Bank, Eurobank Ergasias, National Bank of Greece și Alpha Bank) controlează aproximativ 28% din activele bancare din Bulgaria.

Săptămâna trecută, Bloomberg a informat că Banca Centrală Europeană va acorda sprijin Bulgariei și este gata să ajute și alte țări din regiune să evite riscul extinderii crizei din Grecia. Potrivit unor surse interne, BCE va oferi Bulgariei acces la operațiunile sale de refinanțare și, de asemenea, va oferi euro pentru sistemul bancar bulgar în schimbul unor garanții eligibile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor