Carrefour este primul chiriaş al centrului comercial dezvoltat pe fosta platformă Prodplast din Obor

Omul de afaceri Florin Pogonaru a încheiat un acord cu reţeaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spaţiu de circa 10.000 de metri pătraţi în cadrul centrului comercial pe care vrea să-l construiască lângă Obor prin intermediul firmei Prodplast Imobiliare.

Carrefour este primul chiriaş al centrului comercial dezvoltat pe fosta platformă Prodplast din Obor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prodplast Imobiliare, firmă deţinută indirect de Pogonaru, a semnat recent un contract de închiriere cu Carrefour România pentru o suprafaţă minimă de 10.000 metri pătraţi, cu o durată de cel puţin 15 ani şi o valoare a chirei "care a fost negociată pe baza celor mai bune oferte de piaţă şi a chiriilor din zonă pentru imobile cu aceeaşi destinaţie", potrivit datelor Prodplast.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi şi urmează să fie dezvoltat pe strada Ziduri Moşi, în zona Pieţei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată.

Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE România pentru închirierea spaţiilor din centrul comercial şi a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect şi alte servicii conexe în vederea realizării investiţiei.

Reprezentanţii CBRE România au anunţat marţi că a preluat mandatul exclusiv de reprezentare a centrului Veranda Shopping Center, însă contactaţi de MEDIAFAX nu au oferit mai multe detalii despre proiect.

De proiectarea centrului comercial se vor ocupa firmele Chapman Taylor România şi B23T Architecture &Design Services.

Prodplast Imobiliare a anunţat încă din 2012 că vrea să construiască un centru comercial în zona Obor, iar anul trecut a început demersurile privind începerea proiectului.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai deţine un teren în Tunari, judeţul Ilfov, de circa 3 hectare.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Centrul comercial urmează să concureze în zonă cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI în apropiere de Arena Naţională, dar şi cu ParkLake Plaza, în construcţie în cartierul Titan.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…