Coca-Cola îşi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse apropiate Kremlinului

Coca-Cola îşi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse apropiate Kremlinului

Compania americană Coca-Cola şi-a retras spoturile publicitare de la patru posturi de televiziune ruse apropiate de Kremlin şi de la o bancă vizată de sancţiunile occidentale, a anunţat miercuri publicaţia Vedomosti.

Coca-Cola îşi retrage publicitatea de la patru posturi de televiziune ruse apropiate Kremlinului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei dintre posturile vizate, REN-TV, Piatîi Kanal şi Domaşnîi fac parte dintr-un holding controlat de banca rusă Rossia, vizată de primele sancţiuni occidentale impuse după anexarea Crimeei de către Rusia în martie. Cel de-al patrulea, Zvezda, difuzează emisiuni patriotice şi aparţine Ministerului rus al Apărării.

Sancţiunile impuse băncii Rossia şi preşedintelui şi, totodată, principalului acţionar, Iuri Kovalciuk, interzic, de altfel, companiilor americane să încheie contracte cu compania rusă, considerată drept banca personală a celor mai importanţi oficiali de la Kremlin.

În schimb, compania Coca-Cola a afirmat că decizia nu are motive politice şi a precizat că a fost luată din considerente economice.

"Am decis să ne concentrăm asupra celor mai importante posturi de televiziune la nivel federal şi asupra celor mai vizionate de publicul nostru ţintă", a delarat Anna Kozlovskaia, purtătoarea de cuvânt a companiei americane în Rusia.

Potrivit cotidianului Vedomosti, Coca-Cola este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa rusă de publicitate, cu un buget anual de peste 2,5 miliarde de ruble (51,7 milioane de euro).

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut