Eurostat: România pe locul secund în UE la scăderea prețurilor locuințelor în T2

Eurostat: România pe locul secund în UE la scăderea prețurilor locuințelor în T2

Prețurile locuințelor au crescut cu 0,9% în zona euro iar în Uniunea Europeană s-au majorat cu 1,4%, în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu primul trimestru.

România se situează, însă, printre statele unde prețurile locuințelor au înregistrat cele mai mari scăderi, minus 1,3%, fiind devansată doar de Slovenia, unde prețurile au scăzut cu 2,6%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat.

În cazul României, scăderea prețurilor locuințelor în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru vine după o creștere de 0,6% înregistrată în primele trei luni ale acestui an comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu o scădere de 3,8%, România se situează printre statele UE unde prețurile locuințelor au înregistrat cele mai mari scăderi și în ritm anual, trimestrul al doilea 2014 comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind devansată doar de Slovenia, minus 9,8%, și Italia, minus 4,8%. Aceasta în condițiile în care la nivelul zonei euro prețurile locuințelor au rămas stabile iar în Uniunea Europeană au crescut cu 1,7%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…