Franța se pregătește în 2015 de un nou record mondial în ceea ce privește numărul turiștilor străini

Franța se pregătește în 2015 de un nou record mondial în ceea ce privește numărul turiștilor străini

Numărul turiștilor străini care vor vizita în acest an Franța este așteptat să treacă pragul de 85 de milioane de persoane, ceea ce va duce la creșterea cu 4% a veniturilor înregistrate de acest sector, a declarat joi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, care este responsabil și de turism, transmit AFP și Reuters.

Grație unor atracții precum capitala Paris, castelele din Valea Loarei, stațiunile de ski din Alpi sau plajele de pe Riviera, Franța a fost cea mai vizitată țară din lume încă din anii 1980. Anul trecut, veniturile din turism au reprezentat 7% din activitatea economică a Franței și au adus venituri de 150 de miliarde de euro.

'În 2015 ne îndreptăm spre un nou record mondial în materie de turism. Sper că vom depăși cifra de 85 de milioane de vizitatori', a declarat Laurent Fabius într-o conferință de presă. În plus, Fabius și-a exprimat speranța ca acești vizitatori să-și majoreze durata sejururilor precum și sumele cheltuite în Franța.

Chiar dacă Franța este de mai mulți ani țara care a găzduit cea mai mulți turiști străini (84,7 milioane în 2013), la nivel mondial țara nu ocupă decât locul al treilea când vine vorba de venituri din turism, după SUA și Spania.

Deprecierea monedei euro precum și recentele atacuri teroriste din Africa de Nord au contribuit la creșterea numărului de vizitatori. În plus, Laurent Fabius a spus că atacurile din luna ianuarie asupra publicației satirice Charlie Hebdo au avut un impact limitat asupra turismului în Paris, responsabil pentru o treime din frecventările turistice.

Creșterea numărului de turiști străini este o veste bună pentru Guvernul francez, care și-a propus să reducă rata mare a șomajului și, de asemenea, să stimuleze creșterea economică, care în al doilea trimestru a stagnat după un avans de doar 0,7% în primele trei luni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea