Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Goldman Sachs răscumpără obligaţiuni de 3,15 miliarde dolari pentru închiderea unei investigaţii

Goldman Sachs Group a acceptat răscumpărarea unor obligaţiuni garantate prin ipoteci în valoare de 3,15 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigaţii federale referitoare la vânzarea de obligaţiuni agenţiilor pentru locuinţe Fannie Mae şi Freddie Mac, transmite Bloomberg.

Goldman Sachs răscumpără obligaţiuni de 3,15 miliarde dolari pentru închiderea unei investigaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Costul acordului este mai mare cu 1,2 miliarde de dolari faţă de valoarea obligaţiunilor şi este suportat integral din rezervele Goldman Sachs, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare, potrivit Bloomberg.

Goldman Sachs este a 15-a bancă americană care încheie un acord de acest tip cu autorităţile americane, care în 2011 au dat în judecată 18 bănci pentru recuperarea costurilor suportate după trecerea Fannie Mae şi Freddie Mac sub controlul guvernului federal în 2008, perioada de vârf a crizei financiare.

În 2010, Goldman Sachs a mai plătit 550 de milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii a Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare referitoare la comercializarea unor obligaţiuni complexe numite Abacus 2007-AC1.

Costul de 1,2 miliarde de dolari ar putea fi mai mic, dacă Goldman Sachs va reuşi să vândă obligaţiunile răscumpărate la un preţ mai mare decât valoarea lor actuală.

Morgan Stanley a convenit în luna februarie plata a 1,25 miliarde de dolari, într-un acord legat de vânzarea unor obligaţiuni în valoare de 4 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase a plătit anul trecut 4 miliarde de dolari, pentru închiderea investigaţiei referitoare la comercializarea de obligaţiuni de circa 33 de miliarde de dolari.

Bank of America a anunţat în martie un acord de 9,5 miliarde de dolari, care a include plata a 6,3 miliarde de dolari în numerar agenţiilor Fannie Mae şi Freddie Mac şi răscumpărarea de la acestea a unor obligaţiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Fannie Mae şi Freddie Mac au primit un ajutor federal de 187,5 miliarde de dolari şi au returnat ulterior peste 200 de miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

3 ULUITOR! Fostul șef al Transelectrica a dispărut! Coșea, dezvăluiri incredibile din ședință! „M-a sunat dna An…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet