Grupul elveţian Nestle, în alertă din cauza epidemiei de Ebola din Africa de Vest

Grupul elveţian Nestle se pregăteşte să facă faţă impactului epidemiei de Ebola din Africa de Vest, în condiţiile în care preţul pentru cacao creşte din cauza temerilor că boala ar putea ajunge şi în Coasta de Fildeş, sursa a circa 40% din cacaua produsă la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Nestle este în alertă maximă chiar dacă grupul nu are fabrici în cele mai afectate trei state, Sierra Leone, Liberia şi Guinea, a declarat joi directorul general Paul Bulcke, într-o conferinţă de presă organizată la Vevey, în Elveţia. El a precizat că nu este necesară retragerea angajaţilor din regiune.

Coasta de Fildeş este pe o listă de 13 state cărora Organizaţia Mondială a Sănătaţii le-a cerut săptămâna trecută să fie pregătite pentru cazuri de Ebola, pentru a se asigura că epidemia nu se răspândeşte.

La începutul acestei săptămâni, producătorul elveţian de alimente a oferit cel puţin 100.000 de franci elveţieni Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi organizaţiei Caritas, pentru combaterea Ebola.

"Cel mai bun lucru este să fii în alertă, siguranţa oamenilor să fie prioritară, şi să îţi continui activitatea, ceea ce creează stabilitate. Dacă s-ar închide dintr-o dată toate fabricile din Africa, s-ar crea mai multă panică. O altă prioritate trebuie să fie prevenirea răspândirii panicii", a spus Bulcke.

Nestle a anticipat joi că trimestrul patru va fi dificil pentru companie, unul dintre motive fiind epidemia de Ebola, alături de tulburările politice din Asia şi creşterea preţurilor materiilor prime.

În ultima lună, preţul contractelor futures pentru cacao a crescut cu 16%.

Dacă virusul va ajunge în Gana şi Coasta de Fildeş, ar avea un impact major, a mai spus Bulcke, adăugând că Nestle a luat măsuri, care vor avea efecte şi în prima parte a anului viitor, pentru a se proteja de creşterea preţului pentru cacao. Nestle are opt fabrici în diviza din Africa Centrală şi de Vest, care are sediul în Accra, Gana.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …