HP a fost amendat cu aproape 60 milioane dolari pentru un caz de corupţie din Rusia

HP a fost amendat cu aproape 60 milioane dolari pentru un caz de corupţie din Rusia

Grupul american Hewlett-Packard (HP) a recunoscut că foşti angajaţi ai companiei au mituit autorităţile din Rusia în 2003, pentru a obţine un contract, şi a acceptat să plătească amenda de 58,7 milioane dolari impusă de o instanţă din Statele Unite, informează ABC News.

Procurorii americani au acuzat divizia HP din Rusia pentru oferirea unei mite de 2 milioane de dolari pentru obţinerea unui contract.

"Subsidiara HP din Rusia a încălcat legea federală privind bunele practici şi a folosit milioane de dolari pentru a da mită autorităţilor ruse, cu scopul de a-şi asigura un contract guvernamental foarte profitabil", a declarat un oficial al Curţii din California, unde s-a desfăşurat procesul.

Sentinţa care prevede plata unei amenzi de 58,7 milioane de dolari de către grupul american face parte dintr-o înţelegere mai extinsă la care au ajuns HP şi autorităţile americane în aprilie. Atunci, HP a fost de acord să plătească 108 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali din Rusia, Mexic şi Polonia.

Un reprezentant al companiei americane, John Schultz, a explicat în aprilie că doar un număr mic de angajaţi a fost implicat în aceste acte de corupţie şi că respectivele persoane nu mai lucrează pentru HP.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban