HP a fost amendat cu aproape 60 milioane dolari pentru un caz de corupţie din Rusia

HP a fost amendat cu aproape 60 milioane dolari pentru un caz de corupţie din Rusia

Grupul american Hewlett-Packard (HP) a recunoscut că foşti angajaţi ai companiei au mituit autorităţile din Rusia în 2003, pentru a obţine un contract, şi a acceptat să plătească amenda de 58,7 milioane dolari impusă de o instanţă din Statele Unite, informează ABC News.

Procurorii americani au acuzat divizia HP din Rusia pentru oferirea unei mite de 2 milioane de dolari pentru obţinerea unui contract.

"Subsidiara HP din Rusia a încălcat legea federală privind bunele practici şi a folosit milioane de dolari pentru a da mită autorităţilor ruse, cu scopul de a-şi asigura un contract guvernamental foarte profitabil", a declarat un oficial al Curţii din California, unde s-a desfăşurat procesul.

Sentinţa care prevede plata unei amenzi de 58,7 milioane de dolari de către grupul american face parte dintr-o înţelegere mai extinsă la care au ajuns HP şi autorităţile americane în aprilie. Atunci, HP a fost de acord să plătească 108 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali din Rusia, Mexic şi Polonia.

Un reprezentant al companiei americane, John Schultz, a explicat în aprilie că doar un număr mic de angajaţi a fost implicat în aceste acte de corupţie şi că respectivele persoane nu mai lucrează pentru HP.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...