Iulian Iancu: Ministrul pentru Energie dezinformează când spune că nu a existat riscul creșterii prețurilor la energie termică

Iulian Iancu: Ministrul pentru Energie dezinformează când spune că nu a existat riscul creșterii prețurilor la energie termică

Președintele Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaților, Iulian Iancu, a declarat miercuri că ministrul delegat pentru Energie dezinformează când spune că nu a existat niciodată riscul creșterii prețului la energia termică de la 1 ianuarie 2015, arătând că Parlamentul a fost cel care a făcut amendamente pentru a nu fi pusă în pericol alimentarea cu energie termică.

"Vreau să fac o clarificare la intervenția făcută de ministrul delegat care a venit aici, a arătat două Monitoare din 2010 și 2014, susținând în fața Parlamentului că nu era necesară această intervenție, că nu exista niciun risc al creșterii prețurilor de la 1 ianuarie întrucât în conformitate cu aceste Monitoare prețurile în baza acelor metodologii iau în calcul media consumului și prețurilor din ultimele 12 luni, iar Autoritatea de Reglementare a stabilit prețurile pentru 2015. Vă menționez că este în continuare o dezinformare, nu înțeleg de ce o face domnul ministru delegat și eu sunt obligat să vin să spun acest lucru în fața plenului pentru că noi, Comisia pentru industrii, având în vedere informațiile primite de la toți producătorii de energie termică și mai ales cei în co-generare de înaltă eficiență din România, ne-au atenționat că de la 1 ianuarie crește prețul gazelor naturale de la 53 la 90 de lei și subvenția pentru anul 2015 se ridică a 500 de milioane de lei, adică mai bine de 100 de milioane de euro", a spus Iancu la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților pe marginea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2014 pentru completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale.

El a adăugat că majorarea prețurilor de la 1 ianuarie 2015 ar fi dus în faliment toți producătorii de energie termică din România și ar fi pus în pericol alimentarea consumatorilor, motiv pentru care comisia a dezbătut în regim de urgență ordonanța.

"Eu nu aș fi avut nicio intervenție contrară dacă nu s-ar fi făcut o afirmație mincinoasă care de fapt a atacat Parlamentul, punându-ne pe noi într-o situație delicată în fața populației deși noi am salvat situația într-un cuvânt", a menționat Iancu.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat miercuri că nu a existat niciodată riscul creșterii prețului la energie termică de la 1 ianuarie 2015 .

"În Monitorul Oficial din data de 4 noiembrie (...) Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a publicat prețurile la energia termică valabile pentru anul 2015 conform metodologiei în vigoare, metodologie care ține cont de prețurile la combustibili din anul 2013 și anul 2014. Deci, niciodată nu s-a pus această problemă, în rest de a crește prețurile la energie termică niciodată nu a existat acest risc", a spus ministrul Răzvan Nicolescu, la dezbaterea din plenul Camerei Deputaților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

4 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul

5 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie