Marea Britanie a aprobat construcția celui mai mare parc eolian offshore din lume

Marea Britanie a aprobat construcția celui mai mare parc eolian offshore din lume

Ministerul Energiei din Marea Britanie a aprobat, marți, proiectul parcului eolian Dogger Bank Creyke Beck, care, la finalizare, va fi cel mai mare parc eolian offshore din lume, transmite Reuters.

Dogger Bank Creyke Beck va cuprinde până la 400 de turbine eoliene cu o capacitate de 2.400 de MW, suficientă pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de două milioane de locuințe. Proiectul, care va fi amplasat în sectorul britanic al Mării Nordului, este promovat de Forewind, un consorțiu format din companiile SSE, RWE, Statkraft și Statoil.

Aprobarea venită de la Guvernul de la Londra reprezintă un moment de cotitură pentru acest proiect, pentru care decizia finală de investiție va fi luată în aproximativ doi ani, după care vor putea începe lucrările de construcție, a declarat un purtător de cuvânt al consorțiului de companii care se ocupă de acest proiect.

O decizie referitoare la cea de-a doua cerere depusă de consorțiul Forewind, pentru un alt proiect denumit Dogger Bank Teesside A și B, este așteptată pentru luna august a acestui an.

În prezent, Marea Britanie are o capacitate de producție a energiei eoliene offshore de aproximativ 5,05 GW, cea mai mare din lume, iar obiectivul său este ca în 2030 să ajungă la 41 de GW în încercarea de a reduce emisiile de carbon în sectorul electricității.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…