Marea Britanie: Număr record de angajați; rata șomajului a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 7 ani

Marea Britanie: Număr record de angajați; rata șomajului a atins cel mai scăzut nivel din ultimii 7 ani

Piața forței de muncă din Marea Britanie a continuat să se consolideze în perioada februarie-aprilie 2015, în timp ce rata anuală de creștere a salariilor a urcat peste așteptări, transmite BBC.

Miercuri, Oficiul Național de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunțat că rata șomajului s-a menținut la 5,5% în perioada februarie-aprilie 2015, cel mai redus nivel din 2008. Numărul șomerilor în Regatul Unit a scăzut cu 43.000, la 1,81 milioane, cel mai redus nivel din ultimii șapte ani, a anunțat ONS. De asemenea, numărul persoanelor care au solicitat în mai indemnizație de șomaj s-a redus cu 6.500, la 791.800.

Rata anuală de creștere a salariilor, excluzând bonusurile, a fost de 2,7%, depășind inflația, în primul trimestru din 2015, în timp ce analiștii estimau un avans de 2,1%. Rata anuală a inflației din Marea Britanie a continuat să scadă în aprilie, ca urmare a reducerii prețurilor la serviciile de transport, energie și alimente, ajungând la minus 0,1%, după ce, în februarie și martie, s-a înregistrat inflație zero. Banca Angliei estimează o creștere de 3,5% a salariilor până la sfârșitul acestui an, dar sub nivelul de dinaintea crizei, de 4,5%.

Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie a raportat că numărul angajaților a crescut cu 114.000 în perioada februarie-aprilie 2015, ajungând la nivelul record de 31,05 milioane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea