Metrorex: Experții au concluzionat că procesul de consolidare a terenului în zona Eroilor nu se poate finaliza mai devreme de 22 martie

Metrorex: Experții au concluzionat că procesul de consolidare a terenului în zona Eroilor nu se poate finaliza mai devreme de 22 martie

Experții de specialitate au concluzionat că, din punct de vedere tehnic, acțiunile privind consolidarea și punerea în siguranță a terenului din zona stației Eroilor 2 nu se pot finaliza mai devreme de data prevăzută în graficul întocmit de constructor, respectiv 22 martie 2016. Într-un comunicat remis AGERPRES, Metrorex informează că pe 23 decembrie 2015 și pe 4 ianuarie 2016 reprezentanții companiei au participat la ședințele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la solicitarea Primăriei Municipiului București (PMB) și a Prefecturii, cu toate părțile și instituțiile implicate, pentru analiza situației din zona Eroilor.

''A fost prezentat graficul acțiunilor de punere în siguranță a zonei. Graficul, care prevede ca dată finală de execuție 22.03.2016, a fost agreat și de experții tehnici atestați, experți care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate. De asemenea, Metrorex a participat în 21 decembrie 2015, 24 decembrie 2015 și 4 ianuarie 2016 la ședințele de coordonare cu verificatorii de proiect și experții de specialitate, ședințe convocate de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), unde s-au analizat posibilitățile de accelerare a lucrărilor. Experții au concluzionat că, din punct de vedere tehnic, nu se pot finaliza acțiunile mai devreme de data prevăzută în graficul întocmit", precizează compania.

Metrorex informează că a solicitat și a primit zilnic de la constructor rapoarte cu privire la lucrările întreprinse la stația Eroilor 2, reprezentanții săi fiind permanent prezenți în teren, alături de consultant și constructor.

"Metrorex urmărește respectarea implementării graficului de execuție și, în acest sens, a solicitat executantului acțiuni urgente și concrete pentru obținerea tuturor avizelor de la PMB și deținătorii de utilități pentru execuția lucrărilor. A coordonat întâlnirile cu antreprenorul, experții, proiectantul și consultantul. S-a analizat în permanență stadiul implementării acțiunilor privind consolidarea și punerea în siguranță, precum și măsuri de accelerare necesare pentru reluarea traficului cât mai urgent. Metrorex a analizat și avizat în regim de urgență, în cadrul consiliului tehnico-economic, documentațiile tehnice care detaliază lucrările necesare: consolidare teren aferent imobilului de pe B-dul Eroii Sanitari nr. 55, consolidare generală teren, consolidare și punere în siguranță a canalului colector, epuismente, documentații care au fost puse la dispoziție cu promptitudine executantului lucrărilor menționate", afirmă compania.

Totodată, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulația de pe Bd. Eroilor este restricționată să se realizeze accesul care subtraversează Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o întrerupere a traficului în această zona timp de trei luni (perioadă prevăzută în proiect și programată conform graficului general al lucrărilor pentru luna mai 2016). Aceste lucrări se vor desfășura cu încadrare în perioada prevăzută în graficul aferent lucrărilor de consolidare și punere în siguranță, astfel încât să se evite o nouă restricționare a circulației.

În ceea ce privește monitorizarea tasărilor, compania dă asigurări că situația este stabilă și nu s-au mai înregistrat deplasări la clădirile din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 și Bd. Eroilor nr. 2, respectiv la terenul aferent zonei afectate sau la rețele.

În perioada următoare se va finaliza consolidarea terenului din Bd. Eroii Sanitari nr. 55 și din Bd. Eroilor nr. 2, se vor consolida și reface rețelele afectate de pe Bd. Eroii Sanitari nr. 55 (canal) și suprafața stradală și se va finaliza sigilarea scutului TBM prin injecții etc.

"Lucrările de consolidare la imobilul situat pe Bd. Eroii Sanitari nr. 55 se vor finaliza în jurul datei de 27.01.2016, urmând ca experții să-și exprime punctul de vedere cu privire la intrarea locatarilor în imobil", subliniază Metrorex.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București (PMB), Alexandru Ichim, a declarat marți, pentru Digi 24, că termenul de 22 martie pentru reluarea traficului în zonă, avansat de constructor, este unul cu care Primăria nu poate fi de acord și că există soluții tehnice care permit reluarea traficului în maximum trei săptămâni.

"S-a avansat data de 15 februarie pentru reluarea parțială a traficului. Lucrurile indică faptul că acest termen ar putea fi respectat", a adăugat Ichim.

De asemenea, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, afirma și el, pe 23 decembrie 2015, după întâlnirea cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările în zona Eroilor, că este inacceptabil termenul avansat de aceștia pentru reluarea circulației și a consolidării clădirilor afectate de surparea terenului.

"Termenul avansat de constructor — data de 22 martie — este inacceptabil. I-am pus în vedere că afectează grav siguranța locuitorilor din zonă și afectează și ceilalți locuitori ai cartierelor Drumul Taberei, Rahova. Sunt 100.000 de oameni afectați și 14 persoane evacuate. Le-am pus în vedere să lucreze, nu are importanță că e sâmbătă, că e duminică, că sunt sărbători, nu ne interesează pentru că acei oameni sunt afectați și nu locuiesc în case nu din voința lor, ci din cauza constructorului", afirma Sava.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…