Microîntreprinderile fără salariați vor fi impozitate suplimentar, cu o sumă fixă trimestrială

Microîntreprinderile fără salariați vor fi impozitate suplimentar, cu o sumă fixă trimestrială

Microîntreprinderile fără salariați vor fi impozitate suplimentar, cu o sumă fixă trimestrială, stabilită și actualizată, în funcție de evoluția veniturilor fiscale care s-ar fi încasat la un salariu de bază minim brut pe economie, potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Cota de impozitare pentru microîntreprinderile fără salariați va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datorează impozit.

Potrivit proiectului de Cod Fiscal, în vederea stimulării creării de noi locuri de muncă și pentru așezarea echitabilă a sarcinii fiscale între microîntreprinderile cu și fără salariați, va fi introdus un sistem diferențiat de cote de impozitare, între 1% și 3% din venituri.

Cotele de impozitare vor fi de 1% pentru microîntreprinderile care au peste doi salariați, inclusiv, de 3% pentru microîntreprinderile care au un salariat și de 3% pentru microîntreprinderile care se află în anumite situații înscrise în registrul comerțului—dizolvare urmată de lichidare, inactivitate temporară, declarare pe proprie răspundere a nedesfășurării de activități la sediul social/sediile secundare.

Pentru lărgirea etapizată, în perioada 2017-2019, a sferei de cuprindere a categoriei fiscale de 'microîntreprindere', noul Cod Fiscal modifică una din condițiile de încadrare în această categorie — cea referitoare la nivelul veniturilor realizate în anul precedent: 75.000 euro, pentru încadrarea în categoria microîntreprinderilor în anul 2017, 85.000 euro, pentru încadrarea în categoria microîntreprinderilor în anul 2018, 100.000 euro, pentru încadrarea în categoria microîntreprinderilor începând cu anul 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...