Ministrul Energiei: Falimentul Complexului Energetic Hunedoara nu reprezintă o opțiune

Falimentul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu reprezintă o opțiune pentru Ministerul Energiei, deoarece ar atrage după sine probleme sociale ''uriașe'' și ar putea afecta siguranța energetică națională, a declarat luni, la Petroșani, ministrul de resort Victor Vlad Grigorescu.

''Un lucru vreau să afirm cu tărie și aceasta este o afirmație pe care o facem în numele Ministerului Energiei: pentru noi falimentul nu este o opțiune. Pentru că acest fapt atrage probleme sociale uriașe și pune în discuție siguranța energetică. Și până la urmă demonstrează incapacitatea noastră de a gestiona o situație complexă, de a ne apăra interesele economice și sociale. Cred că suntem datori cu toții să depunem eforturi pentru a preveni dispariția Complexului Energetic Hunedoara'', a spus ministrul Energiei, într-o conferință de presă.

El a arătat că locurile de muncă și siguranța energetică națională reprezintă priorități ale ministerului și a subliniat necesitatea luării unor decizii corecte în ceea ce privește CEH.

''Complexul, în situația în care se află acum, este într-un punct extrem de dificil și orice întârziere sau ezitare sau incapacitate de a face pașii corecți poate să ducă la o situație extrem de complicată, ca să nu-i spunem dezastru. Prioritatea pentru noi sunt locurile de muncă, cu tot ce înseamnă acest lucru'', a mai spus Grigorescu.

Ministrul a susținut că CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei și popriri pe toate conturile, ceea ce creează o presiune imediată asupra capacității de plată.

În opinia ministrului Energiei, printre cauzele care au contribuit la situația financiară dificilă în care a ajuns CEH se află politizarea, corupția și risipa, iar acestea trebuie ''curmate fără drept de apel''.

Grigorescu s-a arătat convins că există soluții pentru salvarea CEH, fiind nevoie de profesionalism și de acțiune energică.

''Convingerea noastră, după această zi, este că există niște soluții. (...) Cred că, până la urmă, singurul lucru cu care venim aici este profesionalismul nostru. Și atunci ne ocupăm să punem lucrurile în succesiunea corectă. Să ne ferim de orice fel de alte lucruri. De exemplu, de ceea ce înseamnă politizare — cred că acest aspect nu mai este astăzi de actualitate, corupție și risipă. Aceste trei lucruri, care se află între cauzele situației în care se găsește Complexul astăzi, trebuie curmate fără drept de apel. Nu cred că fără o acțiune energică în zona asta se poate obține un rezultat corect'', a spus Victor Vlad Grigorescu.

Ministrul Energiei s-a aflat luni în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu administrația și sindicatele de la CEH și a coborât în Mina Lupeni.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi