Nicolescu: Săptămâna viitoare vom da o OUG referitoare la CET-uri astfel ca prețul gazelor să nu se modifice

Nicolescu: Săptămâna viitoare vom da o OUG referitoare la CET-uri astfel ca prețul gazelor să nu se modifice

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunțat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul va adopta săptămâna viitoare o ordonanță de urgență care va reglementa situația CET-urilor astfel încât să nu se modifice prețul gazelor.

Foto: (c) ADRIAN CUBA/AGERPRES ARHIVĂ

"Avem acordul scris al Comisiei Europene și săptămâna viitoare o să transpunem acest acord pe care îl avem de la Comisie într-un proiect de ordonanță de urgență, dar nu s-a pus niciodată problema asta (a scumpirii gazelor-n.r), a spus Nicolescu, rugat de premier să confirme că la CET-uri nu se schimbă prețul gazelor.

La rândul său, premierul Ponta a negat că s-ar modifica prețul gazelor și a calificat anunțurile în acest sens drept "declarații mai puțin serioase"

"Este o perioadă cu tot felul de declarații, probabil mai mult politice și mai puțin serioase. Nu se crește nici prețul la gaze la populație, nici la CET-uri. Avem inclusiv comunicarea oficială de la Comisia Europeană, legată de faptul că CET-urile sunt considerate prioritare la cumpărarea, achiziționarea gazelor din producția internă", a spus Ponta.

Premierul i-a cerut ministrului delegat pentru Energie să lucreze în continuare cu Primăria Capitalei pentru accelerarea fuziunii ELCEN-RADET.

"Se pune problema însă să finalizăm fuziunea ELCEN-RADET ca pentru București să existe o soluție pe termen lung, nu doar pentru în acest an, legat de termoficare. Aici vreau să vă rog în continuare să lucrați cu Primăria Generală și să finalizăm această procedură care a început în urmă cu doi ani și care n-a fost deloc simplă pentru că era vorba de datorii istorice, din diverse perioade și diverse mandate, dar care oferă Bucureștiului o perspectiva foarte clară legată de termoficare în viitor", a susținut șeful Guvernului.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcărea, editor: Cristina Tatu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente