Parlamentul a adoptat numirea lui Mişu Negriţoiu la şefia ASF. Ciorbea, numit membru neexecutiv

Parlamentul a adoptat numirea lui Mişu Negriţoiu la şefia ASF. Ciorbea, numit membru neexecutiv

Plenul comun al celor două Camere a aprobat, marţi, cu 333 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă", numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte, membru executiv al Consiliului ASF şi a lui Victor Ciorbea în funcţia de membru neexecutiv al Consiliului ASF.

Misu Negritoiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Victor Ciorbea a fost numit cu 326 de voturi "pentru" şi 16 voturi "împotrivă".

La şedinţa de plen au participat 342 de deputaţi şi senatori, din totalul de 573. Conform legii, numirea se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa în semn de protest faţă de nominalizarea lui Ciorbea.

Numirile în funcţie au fost făcute pe durata rămasă a mandatului şi se aplică de la 1 mai 2014.

Mişu Negriţoiu a fost director general al ING România până în vara lui 2012, iar ulterior a ocupat poziţia de preşedinte non-executiv.

Negriţoiu este economist, fost ministru de stat pentru coordonare, strategie şi reformă (1992-1993). El a fost deputat în legislatura 1996 - 2000.

În mai 1997, demisionează din Parlament şi trece în sectorul privat, la banca anglo-olandeză ING Barings, cu funcţia de corporate finance manager. În anul 1999 este promovat ca vicepreşedinte şi director general adjunct al băncii ING România. La 1 august 2006, Negriţoiu a preluat poziţia de director general al ING Bank România şi de preşedinte al Comitetului pe Ţară al ING România, grup financiar care include banca ING Bank România, compania de asigurări de viaţă şi pensii ING Asigurări de Viaţă (Nederlanden), societatea de factoring ING Commercial Finance, societatea de leasing ING Lease şi societatea de investiţii imobiliare ING Real Estate Investment Management.

Negriţoiu devine astfel primul bancher autohton care preia conducerea executivă a unei mari bănci cu acţionar majoritar străin. În acel moment, ING era a patra bancă de pe piaţa din România după valoarea activelor.

În paralel cu activitatea profesională, el desfăşoară şi o activitate didactică fiind profesor universitar asociat al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti. I s-a decernat titlul academic de Doctor honoris causa al Universităţii Hertdforshire (Anglia).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...