Percheziții la sediul Volkswagen din Wolfsburg

Poliția germană a efectuat percheziții la sediul central al grupului auto Volkswagen din orașul Wolfsburg, precum și la alte locații ale constructorului auto, în legătură cu scandalul motoarelor trucate, a anunțat joi Parchetul din Braunschweig (nordul Germaniei), transmite AFP.

'Scopul perchezițiilor a fost sechestrarea de documente și suport informatic susceptibile să ajute la identificarea angajaților implicați în manipularea a 11 milioane de vehicule dotat cu un soft care falsifică testele de poluare', a explicat Parchetul într-un comunicat.

Procurorii din orașul Braunschweig au demarat deja o anchetă împotriva fostului director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, după ce grupul auto a recunoscut că a falsificat testele de poluare pentru unele din motoarele sale diesel.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Müller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…