Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prea săraci pentru a adera la euro

 

„La sfârşitul anului trecut Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor în România era de 52% din media europeană, în timp ce ţările cele mai sărace care au fost primite în zona euro, Estonia şi Letonia, aveau un PIB/locuitor de 66%, respectiv 60% din media europeană. 

Ipoteza pe care o fac eu este că e puţin probabil ca zona euro să-şi deschidă porţile unui stat cu un PIB/locuitor sub media europeană pentru că acest lucru ar crea probleme atât statului, cât şi zonei. 

Pentru a ajunge la 60% din media UE la PIB pe locuitor ajustat, ar trebui ca România să crească timp ce nouă-zece ani cu 2 puncte procentuale mai mult decât media europeană. Asta înseamnă că atunci când UE îşi va relua ritmul mediu de creştere de 1,5% pe an, România va trebui să crească sustenabil cu minimum 3,5% pe an“, a spus Lazea.

 

El a menţionat că declaraţiile sunt făcute în nume personal, şi nu în calitate de reprezentat al BNR.  

 

La rândul său, Daniel Dăianu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că România ar trebui să adere la euro atunci când economia va fi îndeajuns de puternică. El a spus că sunt deja o serie de state din zona euro care au probleme din cauză că nu au un curs flotant. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ionela Arcanu, adevăruri crunte despre Toader!

2 ALERTĂ Priviți ce este la Botoșani! Dragnea a chemat jandarmii! VIDEO

3 VIDEO Imagini INCREDIBILE! Priviți, Dragnea, huiduit și băgat pe furiș în Casa Sindicatelor din Botoșani!

4 Destabilizarea României. Adevărata miză a păpușii infractoare Dragnea. Aceste lucruri au fost scrise în februa…

5 De ce sondajele nu mint. Cum era PSD în 2016 și cum arată în 2019

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X