Prețurile caselor au ajuns la jumătate decât cele ale apartamentelor de 3-4 camere, în marile orașe (analiză)

Prețurile caselor au ajuns la jumătate decât cele ale apartamentelor de 3-4 camere, în marile orașe (analiză)

Prețurile de vânzare ale caselor din marile orașe din România au ajuns, în unele cazuri, de două ori mai mici decât cele ale apartamentelor cu 3 și 4 camere, se arată într-o analiză a realizată de site specializat în imobiliare. 'În București, prețul mediu pentru o casă/vilă este de 613 euro/mp, cu 43% mai mic decât cel al unui apartament cu 3 camere și cu 45% mai mic decât cel al unui apartament cu 4 camere. În aprilie, prețul mediu al unui apartament cu 3 camere în Capitală este de 1.071 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 1.116 euro/mp", se precizează în cercetarea imobiliare.net.

Potrivit sursei citate, în Cluj, prețul mediu al unei case/vile este mai mare decât în București, ridicându-se la 645 euro/mp.

Cu toate acestea, arată analiza, trendul se păstrează și aici, prețul unei case/vile fiind mai mic cu 37% decât cel al unui apartament cu 3 camere și cu 35,5% mai mic decât cel al unui apartament cu 4 camere. În aprilie, prețul mediu al apartamentelor din Cluj cu 3 camere este de 1.026 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere ajunge la 1.000 euro/mp.

Conform statisticilor realizate de site-ul de specialitate, cel mai scăzut preț mediu al caselor/vilelor din orașele importante de provincie se înregistrează în Constanța, 400 euro/mp, la jumătate față de prețul mediu al apartamentelor cu 4 camere și cu 51% mai mic decât cel al apartamentelor cu 3 camere. În aprilie, prețul mediu al apartamentelor cu 3 camere din Constanța este de 826 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere de 803 euro/mp.

În Iași, prețul mediu pentru o casă/vilă este de 485 euro/mp, cu 45% mai mic decât cel al unui apartament cu 3 camere și cu 46% mai mic decât cel al unui apartament cu 4 camere. La nivelul lunii aprilie, prețul mediu al unui apartament cu 3 camere în Iași este de 889 euro/mp, iar cel al unui apartament cu 4 camere ajunge la 897 euro/mp.

Cele mai echilibrate valori se întâlnesc în Brașov, acolo unde prețul mediu al unei case/vile este de 550 euro/mp, un preț cu 35% mai mic decât cel al unui apartament cu 3 camere și cu 26% mai mic decât cel al unui apartament cu 4 camere. Prețul mediu al apartamentelor din Brașov cu 3 camere este de 847 euro/mp, iar cel al apartamentelor cu 4 camere este de 746 euro/mp, conform site-ului de imobiliare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...