Prețurile la cacao sunt în creștere din cauza recoltei slabe din Ghana

Prețurile la cacao sunt în creștere din cauza recoltei slabe din Ghana

Recolta slabă de cacao din Ghana a pus al doilea mare producător mondial în situația de a nu-și putea îndeplini contractele de vânzări și de asemenea a urcat prețurile la acest produs pe piața mondială, transmite Reuters. Scăderea neașteptată a producției de cacao în Ghana, atribuită de fermieri lipsei de pesticide și vremii nefavorabile, ar putea pune probleme marilor producătorii de ciocolată și de asemenea constituie o nouă lovitură pentru situația financiară precară a Ghanei.

Potrivit unor surse guvernamentale, în 2014/15 recolta de cacao a Ghanei nu va depăși 700.000 de tone, mult sub estimările inițiale ale companiei de stat Cocobodm care indicau o recoltă de un milion de tone. 'Au fost pierdute o parte din culturi și cele mai recente estimări arată că, în cel mai bun caz, recolta va fi de 690.000-700.000 de tone', a declarat o sursă guvernamentală. Comparativ, în sezonul 2013/2014 Ghana a avut o recoltă de cacao de 900.000 de tone.

Potrivit traderilor europeni, scăderea producției ar putea pune Ghana în imposibilitatea de a furniza o cantitate de 150.000-200.000 de tone de cacao care a fost deja vândută și ar putea rostogoli aceste contracte pentru noul sezon. Producția de cacao din Ghana este vândută clienților internaționali prin compania de stat Cocoa Marketing Company (CMC), o subsidiară a Cocobod. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…