Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prima etapă a operațiunii 'Cristal' derulată de ANAF: Amenzi de 25,2 milioane de lei și confiscări de 15,23 milioane de lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat, în prima etapă a operațiunii 'Cristal', 4.030 de contribuabili, a aplicat 4.394 de amenzi contravenționale în valoare de 25,2 milioane de lei și a confiscat sume în numerar, venituri ilicite și bunuri în valoare totală de 15,23 milioane de lei, se arată într-un comunicat al instituției, remis, luni, AGERPRES.

În plus, în urma controalelor, s-a dispus suspendarea activității a 27 de operatori economici pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale și a unui operator economic pentru neutilizare aparat de marcat electronic fiscal, fost interzisă desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț engros sau cu amănuntul în cazul a 221 de contribuabili care desfășurau simultan aceste activități, în mod nelegal, în aceeași suprafață de vânzare și s-au instituit 34 de măsuri asigurătorii în valoare de 4.170.828 lei.

Totodată, în vederea continuării verificărilor, în cazul unui număr de 895 de contribuabili s-a solicitat prezența la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constate cu ocazia controalelor antifraudă. În urma verificărilor efectuate, la nouă contribuabili s-a considerat necesară extinderea controalelor pe întregul lanț al furnizorilor.

'Începând cu 19.10.2015, ANAF — prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală — a demarat prima etapă a unei ample operațiuni de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în centrele engros din România, denumită operațiunea 'Cristal'. În această primă etapă (perioada 19.10.2015 — 27.12.2015), desfășurată timp de 10 săptămâni, au fost inițiate acțiuni de monitorizare și respectiv, verificare a contribuabililor din 101 complexuri/piețe/depozite/zone din apropierea centrelor engros din întreaga țară', se precizează în comunicat.

Cele mai mari sancțiuni, constând în amenzi și confiscări, au fost aplicate complexurilor Dragonul Roșu București, respectiv 16 milioane de lei, Expo Market Doraly București — 3 milioane de lei, Complex Brintex Brașov — 2,7 milioane de lei, Smart Expo Flora București — 2,17 milioane de lei, Complex Comercial Dumbrava Sibiu — 1,5 milioane de lei, Galgros Galați — 1,3 milioane de lei, Complex Comercial Onasis Focșani — 1,22 milioane de lei, Centrul Comercial Tug Center Brăila — 1,2 milioane de lei, Complex Marlorex Craiova — 1,08 milioane de lei, și Piața West Market Oradea — 0,9 milioane de lei.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 Așa e!

4 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

5 DEMENȚĂ O deputată PSD vrea să repună pe tapet legea care obligă copiii să plătească pensie de întreținere păr…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde