Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Procurorii germani anchetează mai puțin de zece suspecți în cazul Volkswagen

Procuratura germană a lansat o investigație legată de scandalul emisiilor de la Volkswagen iar numărul posibililor acuzați 'este mai mic de zece', se arată într-un raport publicat vineri, transmit AFP și BBC. Un purtător de cuvânt al Procuraturii a afirmat că 'mai mult de doi dar mai puțin de zece' angajați sunt vizați de anchetă.

Declarația vine după ce săptămâna aceasta Volkswagen a dezmințit informațiile apărute în publicația germană 'Der Spiegel' conform cărora cel puțin 30 de manageri de la producătorul auto sunt implicați în scandalul emisiilor. 'Acest număr este complet nefondat', a declarat un purtător de cuvânt al VW.

Până acum, VW a susținut că un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 'Der Spiegel' susține că investigațiile au dezvăluit că sunt implicați în scandal în jur de 30 de directori.

Klaus Ziehe, purtător de cuvânt al Procuraturii din Brunswick, în nordul Germaniei, le-a declarat jurnaliștilor că Poliția a înființat un grup de 20 de anchetatori pentru a lucra la cazul VW.

Săptămâna trecută, sediul central al VW a fost percheziționat iar Klaus Ziehe a declarat că au fost ridicate 'multe cutii cu documente, terabiți de informații și nu gigabiți'.

Joi, grupul german a anunțat că va rechema la service, în Uniunea Europeană, 8,5 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un software care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante.

Vehiculele se găsesc în toate cele 28 de state membre ale UE, iar reparațiile, care vor începe din ianuarie 2016, vor fi gratuite.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010, când a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la accelerație.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

2 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

3 MOMENT de colecție! Chirieac, slugoiul PSD, înghesuit de Rareș Bogdan în propriul bârlog! „Dvs. îl iubiți pe d…

4 LAȘITATE fără precedent în PSD! După atacul dement al lui Badea, nicio femeie de la vârful partidului nu i-a l…

5 Citiți cine-a fost mă-sa lui Mazăre și ce legătură are asta cu Gâdea de la Antena 3! Ți-ai dracu' de comuniști…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară