Răducu (MFE): Avem peste 6.000 de facturi în casă pe care încercăm să le plătim

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) are circa 6.000 de facturi de la beneficiari pe care încearcă să le proceseze pentru a le plăti, a declarat, marți, ministrul de resort, Aura Răducu, într-o conferință de presă.

"Câteva acte normative a trebuit să le modificăm pentru flexibilitate la sfârșit de an și la sfârșit de program operațional pentru a ajuta beneficiarii să-și poată termina proiectele și a face cât mai multe plăți. Avem peste 6.000 de facturi în casă pe care am încercat să le plătim și să le procesăm, să le organizăm pentru procesare. O parte din ele este urgent a fi finalizată până la sfârșitul anului pentru ca beneficiarii să își poată plăti furnizorii. Acestea se pot plăti și în primele luni ale anului către beneficiari", a spus Răducu.

Ea a precizat că Guvernul a dat niște Ordonanțe și HG tocmai pentru prelungirea termenelor pentru ca beneficiarii să își poată extinde contractele și anul viitor în cazul proiectelor nefinalizate sau să se poată obține bani din diverse surse până la rambursarea lor de către Comisia Europeană.

"Au fost 3 miliarde lei în facturile care au intrat în organismele intermediare sau la minister. Mai avem multe de plătit. Echipa ministerului lucrează și sâmbăta și duminica de dimineață până seara pentru ca beneficiarii să poată face cât mai multe plăți în acest an", a precizat Răducu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

5 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă