Rezervele valutare la BNR au crescut cu 189 de milioane de euro în august

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la finalul lunii august, la 29,341 miliarde de euro, în creștere cu 189 de milioane de euro de la 29,152 de miliarde de euro cât erau la 31 iulie 2015, reiese din datele publicate marți de BNR.

În cursul lunii august, au intrat în conturile BNR 654 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

În același timp, din rezerva BNR au ieșit 465 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,328 miliarde de euro.

Astfel, rezervele internaționale ale României (valute plus aur), la 31 august 2015, au fost de 32,669 miliarde de euro, față de 32,438 miliarde de euro la 31 iulie 2015.

'Plățile scadente în luna septembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 349 de milioane de euro', mai reiese din datele BNR. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru