Rezervele valutare la BNR au crescut cu 189 de milioane de euro în august

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la finalul lunii august, la 29,341 miliarde de euro, în creștere cu 189 de milioane de euro de la 29,152 de miliarde de euro cât erau la 31 iulie 2015, reiese din datele publicate marți de BNR.

În cursul lunii august, au intrat în conturile BNR 654 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

În același timp, din rezerva BNR au ieșit 465 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,328 miliarde de euro.

Astfel, rezervele internaționale ale României (valute plus aur), la 31 august 2015, au fost de 32,669 miliarde de euro, față de 32,438 miliarde de euro la 31 iulie 2015.

'Plățile scadente în luna septembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 349 de milioane de euro', mai reiese din datele BNR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…