S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

România este mai bine poziționată în prezent decât țări precum Italia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia și Grecia, din punct de vedere al capacității de onorare a obligațiunilor externe în următorii cinci ani, conform ultimului raport Standard & Poors - 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

România are un punctaj de 9,8% în ceea ce privește riscul cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (default), care o plasează pe o poziție mai bună, la 30 decembrie 2014, decât Italia (10,4%), Ungaria (12,2%), Bulgaria (12,8%), Portugalia (16,8%) și Grecia (62,9%).

Raportul S&P este realizat pe baza percepției de risc și identifică potențialele evoluții care pot duce la modificări ale riscului perceput de investitori. Datele din raport vor ajuta investitorii să estimeze mai clar riscurile pe termen lung, se arată în raportul Standard & Poors — 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

Raportul analizează tendințele în contractele credit default swap (CDS) — prin care investitorii asigură datoriile unei țări față de posibilitatea de neplată pe cinci ani — din perspectivă regională, precum și riscul implicat de emițătorii de datorii suverane globale pe baza riscului cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (CPD), la 30 decembrie 2014.

AGERPRES


populare
astăzi

1 ALERTĂ Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicuşor Nica

2 VIDEO Șoferul unui SUV Mercedes lovit de un Logan a murit după ce a fost aruncat prin trapă și prins sub mașina răsturnată

3 Un judecător CSM cu venituri de aproape 10.000 euro lunar e revoltat! / Fraților, în ce țară am ajuns să trăim?

4 Actrița Manuela Hărăbor anunță că a fost scoasă de Pro TV dintr-un serial din motive politice

5 VIDEO Priviți, șeful Eximbank filmat în cluburi din Saint-Tropez, în timpul scandalului despre sediul de stat închiriat de la un privat cu preț dublu