S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

S&P: Riscul de intrare în incapacitate de plată al României este de 9,8%, în următorii 5 ani

România este mai bine poziționată în prezent decât țări precum Italia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia și Grecia, din punct de vedere al capacității de onorare a obligațiunilor externe în următorii cinci ani, conform ultimului raport Standard & Poors - 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

România are un punctaj de 9,8% în ceea ce privește riscul cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (default), care o plasează pe o poziție mai bună, la 30 decembrie 2014, decât Italia (10,4%), Ungaria (12,2%), Bulgaria (12,8%), Portugalia (16,8%) și Grecia (62,9%).

Raportul S&P este realizat pe baza percepției de risc și identifică potențialele evoluții care pot duce la modificări ale riscului perceput de investitori. Datele din raport vor ajuta investitorii să estimeze mai clar riscurile pe termen lung, se arată în raportul Standard & Poors — 'S&P Capital IQ Sovereign Debt Report Q4 2014'.

Raportul analizează tendințele în contractele credit default swap (CDS) — prin care investitorii asigură datoriile unei țări față de posibilitatea de neplată pe cinci ani — din perspectivă regională, precum și riscul implicat de emițătorii de datorii suverane globale pe baza riscului cumulativ pe cinci ani de intrare în incapacitate de plată (CPD), la 30 decembrie 2014.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital