ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 28 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 28 octombrie

Salariile tuturor lucrătorilor din Poșta Română vor crește în luna noiembrie, iar la acest moment estimăm pentru sfârșitul anului 2014 un profit de peste 10 milioane de euro pentru companie, a declarat, marți, Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informațională.

* Două concerne internaționale vor veni în România fapt care va conduce la crearea unui număr de 4.500 de locuri de muncă, a anunțat, marți, într-o conferință de specialitate, Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informațională.

* România poate avea șansa de a recupera decalajul înregistrat în zona utilizării fondurilor europene, dacă procesul de cheltuire a acestor sume va fi realizat pe întreaga durată a anului viitor, dar și în prima jumătate a anului 2016, a declarat marți Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, cu ocazia "Topului Național al Firmelor Private din România', organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

* O nouă ediție a competiției educaționale de tranzacționare BVB Invest Quest va începe pe 30 octombrie 2014, cu un seminar la Cluj, și se va derula până în data de 30 ianuarie 2015, informează un comunicat al Bursei de Valori București /BVB/, remis marți AGERPRES.

* Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață, la ora locală 11,24 (9,24 UTC), în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

* Peste 7 milioane de români sunt activi, în acest moment, în rețelele sociale, în timp ce numai 8% din populația României este utilizatoare de e-Commerce, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Diana Voicu, secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională.

* Cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru polițele de asigurare încheiate cu societățile de asigurare-reasigurare pentru culturile înființate în primăvara anului 2014, plantații de pomi, arbuști fructiferi, de hamei și de vii, cu excepția soiurilor de struguri pentru vin care beneficiază de sprijin se pot depune până în data de 31 octombrie, inclusiv, informează, marți, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

* Rubla rusească a coborât marți la un nou minim istoric în raport cu moneda euro, continuându-și degringolada provocată de criza din Ucraina, efectele sancțiunilor occidentale impuse Moscovei și scăderea cotației petrolului, transmit AFP și Reuters.

* Creditele acordate companiilor și gospodăriilor din zona euro au scăzut și în luna septembrie, pentru a 29-a lună consecutiv, chiar dacă ritmul contracției a fost mai mic decât în luna august, în pofida faptului că Banca Central Europeană și-a intensificat eforturile pentru a relansa creditarea și creșterea economică, transmite Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...