ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 5 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 5 DECEMBRIE

România a avut a cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu precedentele trei luni, potrivit celei de-a doua estimări publicate vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVĂ

Datorită unei creșteri economice trimestriale de 1,8%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie, Slovenia și Grecia (toate cu un avans de 0,7%). Scăderi s-au înregistrat în Cipru (minus 0,4%), Austria (minus 0,3%) și Italia (minus 0,1%).

* Nivelul accizelor va fi exprimat în lei pe unitatea de măsură începând cu 1 ianuarie 2015, utilizând nivelul în lei practicat în anul 2014, potrivit proiectului de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
'Începând cu anul 2016, nivelul astfel obținut se actualizează anual cu creșterea prețurilor de consum, din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie', precizează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, remis vineri AGERPRES.

* Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2014 al Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/ va fi suplimentat cu suma de 1,3 milioane lei pentru categoria 'Bunuri și servicii', se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ supus dezbaterii publice de către Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice /MMSC/, pe propria pagină de internet.
Potrivit documentului, elaborarea proiectului de modificare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an al ANM este determinată de majorarea, în conformitate cu prevederile legale cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014.

* Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, și ministrul slovac al Economiei, Pavol Pavlis, vor semna un acord pe 15 ani privind livrarea anuală a șase milioane tone metrice de petrol din Rusia către Slovacia, transmite agenția rusă Sputnik.
De asemenea, Rusia va livra anual Europei Occidentale șase milioane tone metrice de petrol.

* Peste 200 de sindicaliști din industria alimentară protestează vineri, de la ora 10,00, în fața Ministerului Finanțelor Publice (MFP), cerând autorităților să reducă TVA de la 24% la 5%, pentru carne și produse din carne, începând cu 1 ianuarie 2015.
Protestatarii fluieră din vuvuzele și agită pancarte pe care se poate citi: "Nici muncă fără pâine, nici pâine fără carne", "De Crăciun tăiem porcul cu tot cu TVA", "Vrem 5% TVA la carne și produse din carne", "Acum ori niciodată".

* Guvernele europene au agreat o nouă legislație a Uniunii Europene /UE/, care acordă țărilor membre dreptul de a interzice culturile de organisme modificate genetic /OMG/ pe teritoriul lor, se arată într-un comunicat de presă al organizației de mediu Greenpeace.
Conform sursei citate, deși la finalul unei runde nocturne de negocieri a fost admisă noua legislație referitoare la interzicerea culturilor de OMG pe teritoriul țărilor din UE, textul agreat livrează mai puțin decât promitea inițial, deoarece nu permite țărilor să folosească dovada pagubelor de mediu pentru a justifica interzicerea culturilor modificate genetic la nivel național.

* O parte din hotelurile din Capitală vor reduce tarifele cu 50% în cadrul programul special "Weekend în București', care începe vineri, un program derulat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc(FPTR).

Programul special "Weekend în București' se află la a III-a ediție și are ca scop promovarea Capitalei ca o destinație de Crăciun, se arată pe site-ul FPTR.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante