ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 21 octombrie

ȘTIRILE SERII - ECONOMIC - 21 octombrie

România va susține la Consiliul European de joi, de la Bruxelles, asumarea unei singure ținte pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon și sprijinirea statelor nou-intrate în Uniunea Europeană, a declarat, marți, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, la Summitul UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicația The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

* Ministerul Finanțelor Publice a propus redistribuirea sumei de 400,5 milioane lei pentru programul guvernamental 'Prima casă' pentru a veni în sprijinul persoanelor care au depus dosarele la bancă și nu ar mai putea beneficia de credite, pierzând avansul dat, se arată într-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Bogdan Darius Vâlcov, remis marți AGERPRES.

* România are ca obiectiv realizarea de investiții în cercetare reprezentând 2% din Produsul Intern Brut până în anul 2020, din surse private sau publice, a declarat marți ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare, Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, în cadrul Summitului UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicația The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

* Investitorii nu ar trebui să mai fie folosiți ca subiecte în dezbaterile politice electorale, întrucât acest lucru este nociv pentru România, a declarat, marți, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în cadrul Summitului UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicația The Economist, la care AGERPRES este partener oficial media.

* Serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselkhoznadzor) a decretat marți o interdicție temporară privind importurile de fructe și legume provenite din Ucraina, în ideea de a bloca o eventuală ocolire a embargoului introdus de Moscova pentru produsele alimentare europene care ar putea tranzita prin Ucraina, transmit AFP și Reuters.

* România are nevoie să construiască imediat 700 — 800 de kilometri de autostradă și mai multe mii de kilometri de drumuri expres, regionale, dar și variante ocolitoare pentru reședințele de județ, susține ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

* Activitatea unui abator autorizat pentru sacrificarea de bovine, ovine și cai situat în județul Buzău a fost suspendată pentru 45 zile, începând cu data de 16 octombrie 2014, din cauza mai multor nereguli constatate de inspectorii veterinari în urma controalelor efectuate în perioada 14 — 17 octombrie 2014, a anunțat, marți, ANSVSA.

* Petrom va investi în explorare anul acesta mai mult decât în toți anii de la privatizare până în prezent, dar companiile petroliere trebuie să lucreze împreună cu autoritățile pentru a găsi soluții în special în ceea ce privește taxele, pentru a trece de această perioadă în care prețul barilului de petrol a scăzut la aproximativ 80 de dolari, a declarat marți Gabriel Selischi, membru în boardul executiv al OMV Petrom.

* România, în pofida imaginii pe care o are, oferă investitorilor străini rezultate peste așteptări și niciun investitor german nu s-a plâns de decizia de a investi aici, a declarat marți Radu Merica, președintele Camerei de Comerț și Industrie Germano — Române, la Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

* Comisia Europeană este pe punctul de a impune o amendă totală în valoare de 115 milioane de dolari (90 de milioane de euro) băncilor JPMorgan, UBS și Credit Suisse pentru că acestea au manipulat indicele Libor CHF, media dobânzilor interbancare în franci elvețieni, a declarat marți pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

* Proiectul reactoarelor 3 și 4 va continua indiferent de situație, întrucât până acum s-au investit un miliard de dolari în acest proiect și nimeni nu-și va asuma abandonarea lui, a declarat, marți, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, la Summitul UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicația The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

* Salonul Național VINTEST așteaptă 6.000 de vizitatori la Sala Palatului din București, în perioada 24 — 26 octombrie, a declarat, marți, într-o conferință de presă, Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

* Ministerul Culturii trebuie să se implice urgent în procesul de salvare a cinematografelor din România, fie prin punerea în aplicare a prevederilor Legii cinematografiei, fie prin abrogarea acestei legi și transformarea Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF) în societate comercială, capabilă să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea a 124 de cinematografe, a declarat, marți, președintele Sindicatului Liber RomâniaFilm, Maria Bikfalvi, într-o conferință de presă.

* Profitul grupului american Apple Inc a urcat cu 13% în trimestrul trei din 2014, la 8,47 miliarde de dolari, pe fondul vânzărilor masive de iPhone-uri, depășind estimările analiștilor, transmite Reuters.

* România este privilegiată în regiune, în ochii investitorilor străini, datorită dimensiunii, dar în privința procesului de convergență cu țările dezvoltate veștile nu sunt la fel de bune, nu doar pentru țara noastră, ci pentru toate statele din regiune, a declarat, marți, președintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), Mihai Bogza, la Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de publicația The Economist, eveniment la care AGERPRES este partener oficial media.

* România a mandatat HSBC, Raiffeisen Bank International, SG CIB și UniCredit să pregătească o emisiune de eurobonduri pe zece ani, transmite Reuters, citând surse bancare. Detaliile tranzacției urmează să fie anunțate în cursul zilei de marți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...