TAROM: Niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina de pilotaj, în timpul zborului

Politica TAROM prevede ca, în timpul zborurilor, în cabina piloților să nu rămână niciodată o singură persoană, precizează, vineri, într-un comunicat, operatorul aerian.

'Manualul de Operațiuni al Companiei TAROM prevede instrucțiuni cu privire la accesul și ieșirea din cabina de pilotaj în timpul zborului. Conform acestor instrucțiuni, politica TAROM este că niciodată nu rămâne o singură persoană în cabina de pilotaj. Dacă un membru al echipajului de zbor părăsește cabina în timpul zborului, acesta trebuie să solicite unui membru al echipajului de cabină să-l înlocuiască în cabină până la întoarcere', menționează TAROM.

Precizările TAROM vin în contextul în care, în urmă cu două zile, un avion al companiei low-cost Germanwings s-a prăbușit în Alpii francezi cu 150 de persoane la bord. Ancheta ulterioară a dezvăluit faptul că, după ieșirea comandantului de zbor din cabina de pilotaj, 'copilotul a rămas singur la comenzi' și, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acționează coborârea aparatului'. 'Copilotul a refuzat să deschidă ușa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în ușă 'violent', a declarat . Comandantul este auzit de mai multe ori cerând să i se deschidă ușa, dar copilotul nu răspunde', a explicat procurorul francez Brice Robin. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…