UPDATE Enel Distribuție Muntenia: 7 localități din județele Ilfov și Giurgiu nealimentate cu energie electrică, la ora 18,00

UPDATE Enel Distribuție Muntenia: 7 localități din județele Ilfov și Giurgiu nealimentate cu energie electrică, la ora 18,00

UPDATE ORA 18.58 Numărul localităților din raza de activitate a societății Enel Distribuție Muntenia care nu erau alimentate cu energie electrică scăzuse, la ora 18,00, la șapte, conform unui comunicat al companiei remis, duminică, AGERPRES.

Astfel, la ora menționată, mai era doar o linie de înaltă tensiune nealimentată, din cauza unui conductor rupt de viscol.
În București se înregistra o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune, pentru remedierea cărora se intervenea, în județul Ilfov erau parțial afectate 3 linii de medie tensiune, precum și 28 de posturi de transformare, fiind nealimentate cu energie electrică 3 localități (Copăceni, Jilava, Otopeni), iar în județul Giurgiu existau 6 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și 9 parțial, precum și 150 posturi de transformare, fiind afectate 4 de localități (Grădiștea, Gostinari, Comana, Stănești), comparativ cu 19 localități la ora 16,00.

"Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, stâlpi rupți, zăpadă depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitații în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", se menționează în comunicat.

UPDATE ORA 17.03 Enel Distribuție Muntenia: Probleme în alimentarea cu energie electrică în 23 de localități din județele Ilfov și Giurgiu, la ora 16,00

Un număr de 23 de localități din județele Giurgiu cu Ilfov se confruntă cu probleme în alimentarea cu energie electrică, din cauza unor avarii provocate de vremea nefavorabilă, informează Enel Distribuție Muntenia, printr-un comunicat remis duminică AGERRPES.

La ora 16,00, pe raza de activitate a societății exista un număr de 2 linii de înaltă tensiune nealimentate, în gestiune comună cu alți 2 operatori de distribuție.

În București erau o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine. În jurul orei 14,15 a existat o întrerupere mai extinsă în partea de nord a Capitalei (linia de înaltă tensiune Crângași — Pajura), dar care a fost remediată prin manevre în telecontrol până în ora 14,38.

În județul Ilfov, la ora 16,00, erau parțial 6 linii de medie tensiune afectate, precum și 40 de posturi de transformare, fiind nealimentate cu energie electrică un număr de 4 localități (Copăceni, Jilava, Chitila), iar în județul Giurgiu existau 7 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și 14 parțial, precum și 239 posturi de transformare, fiind afectate 19 de localități (Grădiștea, Gostinari, Falastoaca, Comana, Prundu, Stănești, Paslari, Toporu, Tomulești, Oinacu, Draganesti, Balanu, Ghizdaru, Greaca, Zboiu, Hotarele, Herești, Miloșești, Gorneni).

ORA 11.43 Enel Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie în 41 de localități din județele Giurgiu și Ilfov, afectată de vremea nefavorabilă

Rețelele electrice din județele Giurgiu și Ilfov au fost avariate din cauza condițiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă, fiind afectate 41 de localități, în timp ce în București situația este normală, existând doar o serie de deranjamente punctuale, informează Enel Distribuție Muntenia printr-un comunicat remis, duminică, AGERPRES.

Astfel, la ora 10,00, exista un număr de 4 linii de înaltă tensiune nealimentate, din care 3 sunt în gestiune comună cu alți 2 operatori de distribuție.

În județul Ilfov erau nealimentate parțial 6 linii de medie tensiune, precum și 25 de posturi de transformare, fiind afectate 6 localități (Copăceni, Chiajna, Glina, Vidra, Popești Leordeni, Berceni), iar în județul Giurgiu existau 12 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și 13 parțial, precum și 344 posturi de transformare, fiind afectate 35 de localități (Grădiștea, Comana, Gostinari, Falastoaca, Prundu, Putineiu, Stănești, Hodivoaia, Vieru, Varlaam, Adunații Copăceni, Mogoșești, Budeni, Crânguri, Stejaru, Chirculești, Singureni, Tufa, Popești, Novaci, Mihăilești, Paslari, Dărăști, Toporu, Tomulești, Oinacu, Balanu, Ghizdaru, Vedea, Gaujani, Malu, Greaca, Zboiu, Hotarele, Gorneni).

"Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, stâlpi rupți, zăpadă depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate). În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate și a lipsei vizibilității în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distribuție Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor", se menționează în comunicat.

AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi; editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut