VIDEO-Ponta promite autostrada, utilajele stau. Lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu au fost oprite

VIDEO-Ponta promite autostrada, utilajele stau. Lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu au fost oprite

Ponta promite autostrada, utilajele stau. Lucrările la autostrada Orăştie-Sibiu au fost oprite. Anul acesta, România nu a inaugurat niciun kilometru nou de autostradă.
Lucrările pe autostrada Orăștie-Sibiu s-au oprit cu două luni înainte de termenul de finalizare. Îngheţarea şantierului este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu doar câteva zile, premierul dădea asigurări că tronsonul va fi inaugurat pe 15 noiembrie. Reprezentanţi firmei se plâng că nu li s-au plătit lucrări executate, dar mai ales, nu a fost eliberată o autorizaţie de construcţie fără de care ei nu mai pot lucra.


 
 Peste 30 de utilaje de pe șantierul autostrăzii Sibiu-Orăștie stau trase pe dreapta de o săptămână. Muncitorii se plimbă dintr-o parte în alta a șantierului doar pentru a se asigura că materialele de construcţii nu sunt furate.

Lucrările pe tronsonul Sălişte-Cunţa erau deja oprite la data când premierul Victor Ponta, venit în vizită, dădea asigurări că autostrada va fi inaugurată peste două luni.

„Am discutat şI cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şu mi-au confirmat faptul că, de data aceasta, se vor ţine de termen iar pe 15 noiembrie se va circula neîntrerupt între Sibiu şI Deva”, spunea premierul în 12 septembrie.

Peste doar două luni, pe autostrada ar trebui să se circule în regim normal. Pare incredibil, având în vedere că dealul încă nu este stabilizat, iar pe drum nu s-a așternut nici măcar un strat de asfalt.

Lucrările Sibiu-Orăștie au început în 2011, iar anul trecut trei tronsoane a fost dată în folosință. Mai puţin zona Sălişte-Cunţa, afectată de alunecări. Constructorul a venit cu o soluție: consolidarea dealului. Proiectul a fost aprobat, dar nici până acum Agenția Națională de Mediu nu a emis avizul pentru lucrările suplimentare şi nu există autorizație de construcție. Cu toate acestea, reprezentanţii CNADNR susţin că, oficial, lucrările nu au fost oprite.

Anul acesta, România nu a inaugurat niciun kilometru nou de autostradă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale