VULNERABILITATEA Ponta: La 17 minute de la anunțul că nu demisionează, leul pierdea 0,8% față de euro. Randamentul la obligațiunile românești a crescut la nivel record

VULNERABILITATEA Ponta: La 17 minute de la anunțul că nu demisionează, leul pierdea 0,8% față de euro. Randamentul la obligațiunile românești a crescut la nivel record

Publicatia Bloomberg trateaza urmarirea penala anuntata pe numele premierului Victor Ponta din perspectiva efectelor economice imediate pe pietele valutare si financiare. Prim ministrul este citat cu declaratia despre „dictatura” care ar exista daca „un procuror anticoruptie e deasupra parlamentului, guvernului sau cetatenilor”.  

Boomberg scrie, in contextul urmaririi penale a lui Victor Ponta, ca Romania se straduieste sa combata coruptia endemica din tara si o economie subterana estimata la 40 de miliarde de dolari. Publicatia aminteste ca insusi ministrul de finante Darius Valcov este acuzat de fapte de coruptie si a demisionat din functie. 

Despre premier, publicatia afirma ca a supravietuit acuzatiilor de plagiat si infrangerii de la alegerile prezidentiale. Acum, Victor Ponta este acuzat de coruptie - complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, conflict de interese si fals. La asta, scrie Bloomberg, se adauga si motiunea de cenzura initiata de opozitie. 

Refuzul lui Ponta de a demisiona din functie a avut efecte imediate. La ora 13:32, leul pierdea 0,8% din valoarea sa fata de moneda Euro, ajungand la un curs de 4,4630. E cea mai mare cadere din ultima luna, conform datelor compilate de Bloomberg. 

De asemenea, randamentul obligatiunilor de stat cu scadenta in anul 2020 a crescut de la 1,749% la 1,761%, pe drum catre cel mai mare nivel din luna ianuarie.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...