Cehia, ameninţată cu răspândirea virusului Ebola

Cehia, ameninţată cu răspândirea virusului Ebola

Persoane rămase neidentificate au ameninţat Cehia cu răspândirea virusului Ebola, cerând, pentru a renunţa la acest plan, un milion de euro în moneda virtuală Bitcoin, anunţă autorităţile de la Praga, citate de AFP.

"Unul sau mai mulţi infractori încearcă să şantajeze Cehia, ameninţând cu propagarea virusului Ebola", a declarat Zdenek Laube, şeful Poliţiei naţionale.

"Obiectivul este crearea de panică", a adăugat el.

Ministerul de Interne a explicat că gruparea infracţională utilizează "metode de comunicare foarte sofisticate".

Autorii tentativei de şantaj riscă până la 12 ani de închisoare, a declarat Robert Slachta, directorul Oficiului ceh pentru combaterea infracţionalităţii organizate (UOOZ).

Şeful Serviciului ceh pentru Sănătatea publică, Vladimir Valenta, a dat asigurări că sunt şanse mici ca virusul Ebola să se răspândească în Cehia. "Obţinerea virusului, transportarea şi propagarea acestuia la scara largă - acest plan nu este realist", a subliniat Valenta.

Ebola a provocat moartea a 4.922 de persoane din 10.141 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /