Adolescentul palestinian asasinat la Ierusalim a fost ars de viu

Adolescentul palestinian asasinat la Ierusalim a fost ars de viu

Adolescentul palestinian asasinat aparent ca represalii faţă de răpirea şi asasinarea a trei tineri israelieni a fost ars de viu, după ce a fost răpit, potrivit primelor rapoarte de autopsie, citate de presa palestiniană sâmbătă, relatează AFP, citată de Mediafax.

Mohammad Abu Khdeir, în vârstă de 16 ani, a fost răpit marţi seara în cartierul Shuafat din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel. Cadavrul minorului - ars în întregime potrivit avocatului familiei - a fost găăsit câteva ore mai târziu, miercuri, în apropierea unei păduri, în partea de vest a oraşului.

Palestinienii au acuzat evrei extremişti că l-au răpit şi asasinat.

Primele rezultate ale autopsiei relevă prezenţa fumului în plămâni, ceea ce înseamnă că minorul era în viaţă atunci când a fost incendiat, scrie agenţia palestiniană Maan, citându-l pe procurorul general Mohammad Al-Ouweiwi.

Minorul a fost de asemenea rănit la nivelul capului, dar această leziune nu i-a cauzat moartea, a precizat procurorul.

Poliţia israeliană a refuzat sâmbătă să spună dacă moartea tânărului corespunde unui act de răzbunare, după găsirea cadavrelor celor trei adolescenţi israelieni luni, la aproape trei săptămâni după ce au fost daţi dispăruţi în Cisiordania.

O purtătoare de cuvânt a dat asigurări că poliţia examinează "toate posibilităţile", notând că s-a decis să nu se comunice nimic despre detaliile anchetei.

Israelul a acuzat mişcarea palestiniană Hamas că i-a răpit pe cei trei israelieni, dar aceasta a negat acuzaţiile.

Mii de persoane au participat la funeraliile tânărului palestinian, vineri, la Ierusalimul de Est, unde au izbucnit confruntări între palestinieni şi forţele israeliene pentru a treia zi consecutiv. Aceste violenţe s-au extins sâmbătă în trei localităţi arabe israeliene din centrul şi nord-estul Israelului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?