Afirmațiile papei asupra genocidului armean sunt "părtinitoare" și "nepotrivite" (primul ministru turc)

Afirmațiile papei asupra genocidului armean sunt "părtinitoare" și "nepotrivite" (primul ministru turc)

Primul ministru turc Ahmet Davutoglu a calificat duminică drept "părtinitoare" și "nepotrivite" afirmațiile papei care a rostit pentru prima dată cuvântul "genocid" pentru masacrul armenilor de acum 100 de ani, informează AFP. "Aceste evenimente dureroase sunt citate în mod părtinitor și nepotrivit de papă și autoritatea pe care o reprezintă", a declarat Davutoglu la televiziune, în timp ce Turcia a anunțat că își recheamă ambasadorul de la Vatican pentru consultări.

Primul ministru și-a exprimat regretul că afirmațiile papei nu sunt în conformitate cu declarațiile făcute în favoarea reconcilierii, în timpul vizitei sale în Turcia în noiembrie.

"Sper că papa susține în continuare opiniile exprimate când a venit în Turcia și își va revizui poziția recentă", a mai declarat Davutoglu.

''În secolul trecut, familia noastră umană a trecut prin trei tragedii masive și fără precedent. Prima, care este considerată în mod larg drept 'primul genocid al secolului XX', a lovit poporul vostru armean'', a declarat duminică papa Francisc, citând un document semnat în 2000 de papa Ioan Paul al II-lea și patriarhul armean. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...