Afirmațiile papei asupra genocidului armean sunt "părtinitoare" și "nepotrivite" (primul ministru turc)

Afirmațiile papei asupra genocidului armean sunt "părtinitoare" și "nepotrivite" (primul ministru turc)

Primul ministru turc Ahmet Davutoglu a calificat duminică drept "părtinitoare" și "nepotrivite" afirmațiile papei care a rostit pentru prima dată cuvântul "genocid" pentru masacrul armenilor de acum 100 de ani, informează AFP. "Aceste evenimente dureroase sunt citate în mod părtinitor și nepotrivit de papă și autoritatea pe care o reprezintă", a declarat Davutoglu la televiziune, în timp ce Turcia a anunțat că își recheamă ambasadorul de la Vatican pentru consultări.

Primul ministru și-a exprimat regretul că afirmațiile papei nu sunt în conformitate cu declarațiile făcute în favoarea reconcilierii, în timpul vizitei sale în Turcia în noiembrie.

"Sper că papa susține în continuare opiniile exprimate când a venit în Turcia și își va revizui poziția recentă", a mai declarat Davutoglu.

''În secolul trecut, familia noastră umană a trecut prin trei tragedii masive și fără precedent. Prima, care este considerată în mod larg drept 'primul genocid al secolului XX', a lovit poporul vostru armean'', a declarat duminică papa Francisc, citând un document semnat în 2000 de papa Ioan Paul al II-lea și patriarhul armean. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro