Alegeri locale în Republica Moldova: PLDM și PDM, cele mai multe voturi la capitolul consilieri

Alegeri locale în Republica Moldova: PLDM și PDM, cele mai multe voturi la capitolul consilieri

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidul Democrat din Moldova (PDM) au obținut cele mai multe voturi la capitolul consilieri locali, raionali și municipali, conform repartizării politice la nivelul întregii țări, informează marți MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Republicii Moldova, liberal-democrații au acumulat 22,24% din voturile pentru consilieri în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul întâi, cu trei procente mai puțin decât la scrutinul precedent.

Pe locul doi se află democrații, cu 21,88%, în creștere cu 3% față de alegerile locale din 2011.

Democrații sunt urmați de socialiști, care au întrunit 12,25% din voturi. Comuniștii au obținut 11%, în scădere cu 18,5% față de scrutinul din 2011. PCRM este urmat de Partidul Politic 'Partidul Nostru' (PPN), cu 8,22%, de Partidul Liberal (8,13%), de candidații independenți (7,87%) și de Blocul electoral 'Platforma Populară Europeană din Moldova' (PPEM), cu 5,89%.

De asemenea, la alegerile de consilieri în unitățile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, repartizarea pe țară a voturilor după apartenența politică arată că PLDM a acumulat cele mai multe voturi (18,27%), fiind urmat de PDM (17,58%), PSRM (16,60%), PL, PPN, PCRM, PPEM și de candidați independenți.

Partidele pro-europene au obținut majoritatea în Consiliul municipal Chișinău.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e