ALEGERI PREZIDENŢIALE în Ucraina: Petro Poroşenko a obţinut 55,9% în scrutinul prezidenţial - exit-poll

ALEGERI PREZIDENŢIALE în Ucraina: Petro Poroşenko a obţinut 55,9% în scrutinul prezidenţial - exit-poll

Ucrainenii au fost chemaţi la urne duminică pentru desemnarea preşedintelui ţării, un scrutin care se desfăşoară în contextul conflictului separatist din est, unde votul ar putea fi afectat. Miliardarul Petro Poroşenko se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform Mediafax, miliardarul ucrainean Petro Poroşenko, care s-a clasat pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, a declarat că priorităţile sale sunt să "pună capăt războiului" şi să conducă ţara pe calea "integării europene".

"Prima mea călătorie va fi în Donbas", bazinul minier din estul Ucrainei care reuneşte cele două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk, a anunţat Petro Poroşenko, în vârstă de 48 de ani, în faţa jurnaliştilor prezenţi la sediul său de campanie.

Totodată, el s-a declarat în favoarea organizării alegerilor legislative anticipate în acest an.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”