Americanul Luke Somers, ostatic Al-Qaida, a fost ucis în operaţiunea care viza eliberarea sa

Americanul Luke Somers, ostatic Al-Qaida, a fost ucis în operaţiunea care viza eliberarea sa

Americanul Luke Somers, care era ţinut ostatic de Al-Qaida în Yemen, a fost ucis sâmbătă într-o operaţiune militară americano-yemenită vizând să-l elibereze, a declarat un oficial yemenit de rang înalt pentru AFP. Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a confirmat sâmbătă moartea fotoreporterului american Luke Somers şi a unui bărbat care nu este cetăţean american, în timpul unei operaţiuni pentru eliberarea acestora.

Luke Somers (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 13:08 - Hagel confirmă moartea a doi ostatici în Yemen, afirmând că au fost asasinaţi de AQPA

Secretarul american al Apărării Chuck Hagel a confirmat sâmbătă moartea fotoreporterului american Luke Somers, răpit în urmă cu peste un an în Yemen, şi a unui bărbat care nu este cetăţean american, în timpul unei operaţiuni pentru eliberarea acestora, relatează AFP.

"Forţele speciale americane au efectuat o misiune în Yemen cu scopul de a elibera un cetăţean american, Luke Somers, şi orice alt cetăţean străin ţinut în captivitate împreună cu el de către terorişti din cadrul Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA). Dar domnul Somers şi alt bărbat, care nu este cetăţean american, captiv împreună cu el, au fost asasinaţi de către terorişti AQPA în cursul acestei operaţiuni", a declarat Hagel, citat într-un comunicat. Secretarul se află într-o vizită în Afganistan.

Sud-african ucis în Yemen, într-o operaţiune vizând eliberarea unor ostatici - ONG

Un profesor sud-african, Pierre Korkie, luat ostatic în Yemen în mai 2013, a fost ucis sâmbătă într-o încercare a armatei americane de eliberare a unor ostatici, a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care încerca să negocieze eliberarea acestuia, relatează AFP.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...