Angela Merkel cere o 'repartizare coercitivă' a refugiaților în UE

Cancelarul federal german Angela Merkel a cerut din nou, miercuri, o 'repartizare coercitivă' a refugiaților între toate țările din UE și fără limită de număr, informează AFP. Propunerile enunțate în paralel, în aceeași zi, de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în fața parlamentarilor europeni constituie 'un prim pas spre o repartizare echitabilă' în cadrul UE, a subliniat Merkel.

Juncker le-a cerut țărilor din UE să repartizeze imediat 160.000 de refugiați.

'Însă, în general, avem nevoie în Europa de un acord constrângător privind repartizarea coercitivă a refugiaților, conform unor criterii echitabile, între state membre', într-un mod durabil și fără o plafonare a numărului, a spus cancelarul federal german.

'Nu ne putem mulțumi să declarăm că va fi repartizat un anumit număr de refugiați, trebuie să ne gândim la modul în care vom face față refugiaților care vin la noi', a estimat Merkel.

Potrivit cancelarului federal german, țările membre ale UE 'nu pot spune pur și simplu că dincolo de aceasta (de prima cotă) nu mai vrem să ne ocupăm și că aceasta este treaba a două sau trei țări, poate patru'.

Principiul însuși al unor cote obligatorii divizează țările europene. Marea Britanie și țările din Europa de Est sunt extrem de reticente.

'Avem nevoie de solidaritate în Europa. Dacă Europa eșuează în ceea ce privește refugiații, vom submina unul dintre elementele fondatoare ale Europei: legătura strânsă cu drepturile fundamentale care au fondat Europa la început', a mai subliniat cancelarul federal', a mai spus Merkel.

Germania se așteaptă ca, doar în acest an, să primească circa 800.000 de solicitanți de azil, un record la nivelul UE. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I