Angela Merkel laudă "relația foarte bună" dintre Germania și musulmanii din țară

Cancelarul Angela Merkel a lăudat calitatea legăturilor dintre Germania și musulmanii din țară, în condițiile în care un sondaj publicat joi arată că majoritatea germanilor (57%) consideră islamul o amenințare, relatează AFP.

Persoanele care nu sunt de religie musulmană 'au o relație foarte bună cu majoritatea musulmanilor din Germania', a declarat Angela Merkel într-o conferință de presă, după atacul de miercuri de la sediul săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo în care 12 persoane au fost ucise.

'Toți (musulmanii) s-au exprimat aici în mod clar în legătură cu atacul terorist', a spus ea, deplângând faptul că 'din păcate anumiți indivizi din Germania s-au alăturat jihadiștilor'.

Asociații musulmane au anunțat joi că intenționează să organizeze în Germania o manifestație împotriva extremiștilor.

'Facem tot posibilul pentru ca toți credincioșii indiferent de religie, fie că sunt evrei, creștini, musulmani sau cei care nu au nicio religie, să fie protejați la fel', a mai spus Merkel.

Potrivit unui sondaj, publicat de săptămânalul Die Zeit și realizat de Fundația germană Bertelsmann în noiembrie, cu mult înainte de atacul comis miercuri la Paris împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, circa 57% dintre persoanele chestionate consideră islamul o amenințare și în timp ce 40% au declarat că se simt 'ca niște străini în propria țară'.

Circa 24% dintre cei intervievați au afirmat că ar interzice imigrarea musulmanilor în Germania, țară cu 81 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ patru milioane sunt musulmani, majoritatea de origine turcă. Sondajul a fost realizat în luna noiembrie pe un eșantion de 937 persoane nemusulmane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor