Anne Hidalgo, prima femeie la conducerea Parisului, preia conducerea primăriei

Anne Hidalgo, prima femeie la conducerea Parisului, preia conducerea primăriei

Hidalgo, singura candidată la primăria capitalei, a fost aleasă de către Consiliul Parisului cu 91 de voturi din totalul de 163. Astfel, ea devine succesoarea lui Bertrand Delanoë, a cărui mână dreaptă a fost timp de 13 ani.

Devansată în primul tur, pe 23 martie, de către rivala sa Nathalie Kosciusko-Morizet (dreapta), candidata socialistă, care a fost susţinută de ecologişti şi comunişti, a obţinut în turul doi aproape 53% din voturi la nivelul capitalei.

Prezentată de aproiaţi ca fiind „onestă”, „studioasă” şi „modestă”, andaluza brunetă, adeptă a unui socialism pragmatic, a promis să facă din Paris „un oraş mai drept şi mai solidar”, continuând eforturile mentorului său, Bertrand Delanoë, relatează Mediafax.

Născută la 19 iunie 1959, la San Fernando, în Anadaluzia, în timpul dictaturii lui Franco, ea a imigrat în tinereţe la Lyon, în partea central-estică a Franţei, şi s-a mutat la Paris în 1984. Hidalgo este absolventă de drept social. Angajată în lupta sindicală, ea a devenit membră a Partidului Socialist în 1994, iar trei ani mai târziu a intrat în cabinetul ministrului socialist al Muncii Martine Aubry. Începând din 2001, a fost viceprimar al Parisului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”