Aproape 10.000 de imigranți au intrat vineri în Croația, stabilind un nou record

Aproape 10.000 de imigranți au intrat vineri în Croația, stabilind un nou record

Aproape 10.000 de imigranți au intrat vineri în Croația, stabilind un nou record pentru o zi, a anunțat sâmbătă Ministerul croat de Interne, relatează AFP. În total, 65.000 de imigranți, între care refugiați fugiți de conflictele din Orientul Mijlociu, au intrat în Croația în ultimele zece zile, a precizat ministerul.

Croația a devenit o țară de tranzit majoră spre statele din vestul și nordul Europei după închiderea, la 15 septembrie, de către Budapesta a frontierei sârbo-ungare pentru imigranți. Aproape toți imigranții care ajung în Croația trec apoi în Ungaria, de unde sunt conduși la frontiera cu Austria, pentru a ajunge în Germania.

"Situația este sub control. Este esențial ca traseul spre Ungaria să funcționeze și ca aceasta să-i accepte pe imigranți și să-i transporte spre destinația lor", a declarat ministrul croat de interne, Ranko Ostojic.

Principalul loc de intrare în Croația, punctul de trecere a frontierei de la Sid-Tovarnik, a fost rapid saturat, iar imigranții folosesc de trei zile alte două puncte de trecere: Bapska, la nord de Tovarnik, și Jamena-Strosinci, mai la sud, la intersecția granițelor Croației, Bosniei și Serbiei.

La Strosinci, au ajuns de vineri circa 4.000 de imigranți, potrivit unui jurnalist al AFP. Ei erau sâmbătă în curs de evacuare cu autobuze spre gara Spacva din apropiere, unde un tren îi aștepta pentru a-i transporta spre frontiera cu Ungaria.

De asemenea, Croația a început pregătirile pentru a primit eventuali imigranți care ar decide să folosească așa numita 'rudă din sud', trecând prin Muntenegru, vecin sudic, și prin regiunea Dubrovnik (sud-est). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /